На Волині з'явилося 6 нових зон відпочинку
Волинь

На Волині з'явилося 6 нових зон відпочинку

23 жовтня 2021, 15:54
0
0
Сподобалось?
0

На Волині відкрили 6 нових та після капітальної реконструкції рекреаційних пунктів. Йдеться про зони відпочинку у Ковельському, Володимир-Волинському, Прибузькому, Маневицькому, Колківському лісових господарствах, ДП «СЛАП «Ратнеаголіс».

Про це повідомляє управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Як зауважив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, волинські ліси – це потужний потенціал для розвитку туризму. Волинь має унікальні туристично-рекреаційні та природні ресурси, однак, не завжди цей ресурсний потенціал використовується ефективно. Тому облаштування волинськими лісівниками  рекреаційних пунктів допомагає зробити регіон туристично привабливим як для місцевих жителів, так і для іноземних туристів та потенційних інвесторів.

«Сьогодні ми мали можливість відвівати 3 нових рекреаційних пункти, які створені руками лісівників. І це не просто одиничні бесідки у лісі. Це справжні туристичні локації, сучасні облаштовані зони з усіма необхідними атрибутами, парковками, а подекуди ще й з дитячими майданчиками», – наголосив Юрій Погуляйко.

Зі слів, головного лісівника області Олександра Кватирка, загалом у лісах Волині облаштовано 127 великих та 655 малих зон відпочинку.

«Це справжній привід для гордості – Волинь у цьому напрямку впевнено займає лідерство, – зазначив начальник Волинського ОУЛМГ. – Протягом останніх років рекреація на Волині значно пішла вперед у своєму розвитку. Ще у 1996 році зон відпочинку було не більше 20, і це були маленькі, тобто одиничні бесідки».

Окрім того, цьогоріч суттєво нарощено обсяги будівництва лісових доріг. Планується ввести в експлуатацію 57 км дорожнього полотна. Так, вчора, 22 жовтня, відбулося відкритті лісової дороги, зокрема ділянки сполученням Вовчецьк-Костюхнівка, що на Маневиччині.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися