У Луцьку помер 90-річний ветеран-авіатор
Волинь

У Луцьку помер 90-річний ветеран-авіатор

2 грудня 2021, 17:14
0
0
Сподобалось?
0

Вчора, у вівторок, 30 листопада, на 90-му році життя помер найстарший у Луцьку представник льотного складу 806-го ордена Суворова 3-го ступеня авіаційного полку (806 бап м. Луцьк.), який з 1948 по 2004 рік дислокувався на Луцькому військовому аеродромі, лучанин, військовий льотчик 1-го класу, майор Військово-Повітряних Сил у відставці Серьоженко Сергій Олександрович.

Про це пишуть на сторінці у Фейсбуку Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»/Луцький Аероклуб «Крила Волині».

    Уродженець міста Гатчина (передмістя м. Санкт-Петербург у Росії), Сергій Олександрович приїхав до Луцька по закінченню Ворошиловградського (Луганського) вищого військового авіаційного училища льотчиків у далекому 1954 році. За 24 роки служби на військових аеродромах у Луцьку в складі 806-го ордена Суворова 3-го ступеня авіаційного полку винищувачів-бомбардувальників (806 бап м. Луцьк.) і німецькому місті Цербст у складі 35-го винищувального авіаційного полку Угрупування Радянських Військ у Німеччині - Західної Групи Військ (легендарної ГСВГ - ЗГВ) він опанував такі типи літаків як По-2, Ан-2, Ан-14, Як-12, Іл-10, МіГ-15, МіГ-17, Су-7Б та Су-7БМ.Після виходу на пенсію в 1978 році він почав активну діяльність спортсмена-парашутиста. 

    На його рахунку понад 2000 стрибків з парашутом, крайній з яких він виконав у віці 75-ти років. Наприкінці 1980-х років він побудував легкомоторний літак власної конструкції, який досі зберігається в с. Маяки (нині с. Княгининок) Луцького району.

    Сергій Олександрович був почесним членом Луцького Аероклубу "Крила Волині". Також протягом багатьох років Сергій Олександрович був керівником Луцького авіамодельного гуртка в Палац учнівської молоді міста Луцьк на вулиці Шопена. 


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися