Зеленський нагородив льотчика з Волині Дмитра Літвінчука
Україна

Зеленський нагородив льотчика з Волині Дмитра Літвінчука

28 серпня 2023, 09:57
0
1
Сподобалось?
1

З нагоди Дня Незалежності України на Софіївській площі у Києві Президент України Володимир Зеленський вручив державну нагороду льотчику з Волині.

Про це пише Район.Ковель.

Зокрема, нагородили уродженця Поворської громади Дмитро Геннадійович Літвінчук. В Указі Президента України № 471/2023 від 4 серпня 2023 року «Про відзначення державними нагородами України» вказано: «За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагородити орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Літвінчука Дмитра Геннадійовича – капітана».

У 2022 році Дмитро у званні старший лейтенант також отримав державну нагороду – медаль «За військову службу Україні».

Дмитро Літвінчук – військовий льотчик, який у 2020 році закінчив навчання у Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба. З перших днів повномасштабного вторгнення волинянин бере участь у відсічі російського агресора, здійснивши багато бойових вильотів.

Стати льотчиком – заповітна мрія Дмитра, до здійснення якої він цілеспрямовано йшов ще зі шкільної парти, обравши для навчання відповідний внз у 2015 році – у час, коли в Україні вже було неспокійно, тривало АТО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися