Туристичний сезон на Шацьких озерах буде, але який?
Волинь

Туристичний сезон на Шацьких озерах буде, але який?

12 червня 2022, 18:45
0
1
Сподобалось?
1

Жителі Шацької громади завжди з нетерпінням чекають приїзду відпочиваючих, які полюбляють Світязь. Однак цьогоріч у зв’язку з війною настрій песимістичний. Чи багато буде бажаючих хлюпатися у блакитних хвилях, коли така тривожна ситуація в країні, дороге пальне та високі ціни на проживання? Господині, які здають житло, випікають пончики, коптять рибу, журяться, що цього літа залишаться без заробітків. Бо ж розуміють: людям зараз не до відпочинку, коли за десяток кілометрів Білорусь.

Тітка Віра уже багато літ здає в оренду кілька будиночків. Має постійних клієнтів не лишень з Волині, а й з Львівщини, Житомирщини.

– Минулого року двомісний номер без зручностей коштував 400 гривень, – розповідає. – А кімнатка, де є телевізор, холодильник, туалет – від 600. Звичайно, переживаємо, як цього року буде. Багатьох лякає те, що ми близько від Білорусі, якихось 15 кілометрів. Хтось прибереже гроші на чорний день, а не тратитиме їх на відпочинок. Уже говорила із сусідами, і вони не бажають піднімати ціни за оренду, але життя змушує. Наша громада не газифікована. Їсти люди готують на дровах чи на електриці. Є у хатах і плити з газовими балонами. То якщо колись, щоб його заправити, треба було дати 500 гривень, то зараз – 1300.

Жінка пригадує, що раніше вже на Трійцю приїздили перші відпочивальники, а розпал сезону припадав на липень-серпень. На вулиці Набережній, яка тягнеться вздовж озера, раніше цілий день та ніч були шум і гамір, танці і музика. Місцеві придумували різні цікаві виступи, змагання, щоб урізноманітнити відпочинок, але цьогоріч такого не буде. У Шацькій селищній раді повідомили, що в країні війна, тож ніяких розважальних заходів не передбачається. Зате для туристів розробили нові цікаві маршрути, щоб показати їм красу Шацького краю, який має аж тридцять різних озер, та познайомити з унікальними природними місцями. Сподіваються, гостям у них сподобається. Тітка Віра налаштована оптимістично, бо до неї вже телефонували дві родини, які цікавилися, коли можна приїжджати.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися