Пляжі Світязя переповнені, тому і ціни відповідні
Волинь

Пляжі Світязя переповнені, тому і ціни відповідні

22 липня 2023, 16:30
0
1
Сподобалось?
1

З початку липня цьогоріч на Світязі з’явилися відпочивальники. Місцеві цьому дуже раді, адже торішній сезон тут був невдалим.     

Торік відпочивальники боялись їхати на Світязь. Тому було декілька причин. По-перше, лякала близькість білоруського кордону – тут до нього трохи більше 10 кілометрів. А весь час крутилася інформація про те, що от-от звідтіля посунуть ворожі війська. По-друге, активно поширювалася інформація, що на березі озера роздають повістки. Тож чоловіки призовного віку від гріха подалі вирішили на відпочинок не їхати. Нині ці причини приїжджих не лякають. На пляжах повно людей – дітей, жінок і навіть чоловіків. На вихідних на дорозі до Світязя утворюються затори з автомобілів. Здебільшого приїжджають туристи з Волині. Але біля пляжів можна помітити й автівки з київськими та львівськими номерами.

У селі Світязь відкрилися майже всі магазини та кафе. На пляжах працюють атракціони, можна взяти на прокат катамарани і човни. Щоправда, гучної музики, як у минулі роки, тут не почуєш. В ОТГ ухвалили рішення про дотримання режиму тиші. Все ж таки війна. Так само ніхто не скасовував комендантську годину. 

На території ж пансіонату «Шацькі озера» картинка дещо сумніша. Не відкрився базарчик, де торгували місцевими смаколиками. Тут працює лише один магазин. Туристів рятують дві жіночки, які торгують рибою, молоком і пончиками. На території відчувається якесь запустіння. З пляжу «зник» пісочок, берег занадто заріс очеретом. Щоправда, відпочивальники на такі дрібнички уваги майже не звертають. Тішаться кожним погожим літнім днем.

Місцеві підприємці несміливо припускають, що це літо щодо заробітків буде вдалішим, ніж торішнє. Аби не злякати покупців, ціни не загинають. Так, знаменитий світязький пончик коштує 35-40 гривень. Літр грибів лисичок чи чорниць можна купити за 50 гривень. І навіть помідори тут дешевші, ніж у Луцьку – 45 гривень за кілограм.

На житло ціни також на рівні торішніх. Принаймні, поки що. Адже, як відомо, ціну формує попит.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися