Волинські медики отримали авто для приймання пологів «на колесах»
Волинь

Волинські медики отримали авто для приймання пологів «на колесах»

5 листопада 2022, 16:33
0
0
Сподобалось?
0

Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства отримало спеціальний автомобіль, який обладнаний усім необхідним для проведення виїзних оглядів та навіть приймання пологів. Це авто із числа тих, які, як гуманітарну допомогу, нашій державі надав уряд Іспанії. Загалом таких спецавтомобілів Україна отримала 30.

На Волині машина буде використовуватись для проведення виїзних прийомів у віддалених населених пунктах області. Окрім цього, за необхідності (в ургентній ситуації, або з початком пологової діяльності), можна викликати цю машину з акушерською кваліфікованою бригадою за безкоштовним номером – 0800 109 109.

Адже у машині швидкої допомоги є повна комплектація для надання ургентної допомоги як жінкам, так і новонародженим діткам. Передбачено все: від проведення профілактичного огляду жінок до прийняття пологів та серцево-легеневої реанімації. Додатково амбулаторний гінекологічний автомобіль обладнають електрокардіографом, кольпоскопом і апаратом УЗД.

Як відзначила керівник медичного закладу Ірина Горавська, такий автомобіль в області є дуже затребуваним. Це вже показали виїзні прийоми, які здійснює медзаклад подібною клінікою на колесах, наданою Литвою.

Нагадаємо, аналогічний спеціальний автомобіль для області вже надавала Литовська Респуліка.

Слід зауважити, що послуга повністю безкоштовна, усе необхідне бригади привозять з собою. Більше того, проводять УЗД, кольпоскопію, а у разі необхідності дають електронне направлення для додаткового обстеження чи госпіталізації. Фахівців достатньо, виїзні бригади формуються щомісяця.

Також у планах сформувати ще таку педіатричну виїзну бригаду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися