На Волині священик УПЦ відсудив гроші в односельчанина
Волинь

На Волині священик УПЦ відсудив гроші в односельчанина

19 грудня 2022, 09:25
0
-2
Сподобалось?
-2

Священник УПЦ МП Святослав Чижук відсудив гроші в уродженця села Соловичі Валерія Зубчука.

Про це пише Район.Турійськ з посиланням на вирок Ковельського міськрайонного суду, який оприлюднили 12 грудня.

Нагадаємо, що Чижук судився з батьком загиблої військової медички Олени Созонюк – Василем Созонюком, і справу закрили 8 грудня за заявою самого Чижука.

Розгляд справи Валерія Зубчука відбувався паралельно до справи проти Созонюка.

Обвинувачений чоловік, обставини, викладені у обвинувальному акті, не оспорював, зокрема умисне нанесення ним двох ударів в обличчя потерпілого. Удари, за його твердженням, зумовила неправильна, на його думку, поведінка потерпілого, котрий проти волі громади, яка його не хоче, намагався продовжувати богослужіння в селі і взагалі перебувати там. При цьому, потерпілий, відстоюючи свою позицію, застосовував методи, які дратують і провокують мешканців села.

Потерпілий священник УПЦ МП Святослав Чижук на суді говорив, що багато років здійснював богослужіння в селі Обенижі, мав з усіма хороші стосунки, в тому числі і з обвинуваченим. Проблема виникла, коли частина мешканців села вирішила змінити приналежність до ПЦУ. Окрім цього, священник на суді розповідав, що його намагання вести богослужіння по домівках прихожан і взагалі перебувати в селі викликали агресію, образи і спротив серед окремих мешканців села, в тому числі зі сторони обвинуваченого. У день нападу обвинуваченому не сподобалося, що він демонтує належні йому особисто відеокамери, з тим, щоб їх відремонтувати. Обвинувачений поводив себе агресивно, образливо і зверхньо, наніс йому удар кулаком в обличчя. Чижук викликав поліцію, яка разом з ним прибула до домівки обвинуваченого. Уже у присутності правоохоронців Зубчук зненацька ще раз вдарив його кулаком в обличчя. Показання священника підтверджуються відеозаписом.

Зрештою суд визнав Валерія винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 гривень. Цивільний позов потерпілого задовольнили повністю. Зокрема, із Зубчука на користь священника стягнули 5000 гривень моральної шкоди і 3000 гривень на відшкодування витрат на правову допомогу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися