Священник УПЦ МП, який хотів відокремити Закарпаття від України, отримав повістку
Закарпаття

Священник УПЦ МП, який хотів відокремити Закарпаття від України, отримав повістку

14 листопада 2023, 14:37
0
0
Сподобалось?
0

Настоятелю Хресто-Воздвиженського кафедрального собору в Ужгороді Димитрію Сидору, якого звинувачують в розпалювання релігійної ворожнечі, прийшла повістка.

Про це він повідомив у Telegram.

За словами Сидора, окрім того, що він перебуває під слідством й домашнім арештом, йому у його 68 років тепер треба терміново явитися у військкомат. Настоятель зазначив, що відносно своєї повістки він проконсультувався з адвокатами.

«Я визвав адвокатів. Один каже, що це провокація...Другий адвокат каже, що треба з адвокатом піти, але вияснилося, що військкомат є воєнним об'єктом, там нікого не пускають. Третій каже: давайте журналістів покличемо. Виявляється, біля військкомату не можна фотографувати», – сказав отець Сидор.

Димитрій Сидор вважається духовним лідером політичної течії закарпатського русинства, націленої на відокремлення Закарпатської області від України.

2012 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без змін вирок, винесений протоєрею Димитрію Сидору Апеляційним судом Закарпатської області – три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Главу «Cойму підкарпатських русинів» притягнули до кримінальної відповідальності за «меморандум», прийнятий на «конгресі русинів» 25 жовтня 2008 в Мукачеві.

У 2011 році священник Димитрій Сидор заявляв про право русинів «зі зброєю в руках захищати свою свободу» від України.

Заяви та діяльність Сидора широко підтримувала російська пропаганда.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися