У Луцьку попередили масову бійку підлітків, які наслідують рух, започаткований в Росії
Волинь

У Луцьку попередили масову бійку підлітків, які наслідують рух, започаткований в Росії

28 лютого 2023, 13:36
0
-2
Сподобалось?
-2

Україною шириться субкультура з Росії «ПВК Редан», учасники якої вдягаються у чорний одяг та влаштовують масові бійки в громадських місцях. Підлітки у такий спосіб підтримують флешмоб, який розпочався у Росії.

Ця небезпечна молодіжна субкультура дісталась і до Волині.

У Луцьку поліція виявила групу підлітків, які, ймовірно, збиралися для масової бійки.

Про це пишуть Волинські новини.

Нова молодіжна субкультура декларує протест проти так званих «офників» (футбольних хуліганів, гопників тощо) та «скінхедів». ПВК розшифровується як «приватна військова компанія», а назва «Редан» – з японського аніме Hunter x Hunter. Звідси учасники перейняли і стилістику – павука та цифру 4. «Редани» називають себе «неформалами», мають довге волосся та темний одяг, проте на зовнішньому наслідуванні звʼязок з японським аніме в учасників руху завершується. Не мають стосунку і до військових, адже абревіатура ПВК використовується ними жартома.

Такий небезпечний підлітковий флешмоб із росії встиг масово поширитися і в Україні. Зокрема, у Полтаві, Дніпрі та Івано-Франківську. Підлітки збираються великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур.

За інформацією користувачів соцмереж, декілька дітей в Україні вже постраждали через це.

Днями місцеві закриті телеграм-спільноти підлітків рясніли різноманітним контентом на тему нової субкультури, дійшло до загрозливих дій.

Одна зі спільнот поширила інформацію про сутичку місцевих «реданів» та їх опонентів, яка буцімто відбулась в неділю, 26 лютого, а продовжити її запланували поблизу гіпермаркету «Там-Там» наступного дня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися