Загинув артилерист «Вовків Да Вінчі» з Волині (фото)
Волинь

Загинув артилерист «Вовків Да Вінчі» з Волині (фото)

18 травня 2023, 14:17
0
-1
Сподобалось?
-1

Сумна звістка прийшла у Боратисньку громаду Луцького району. На війні з Росією загинув 25-річний житель села Гірка Полонка друг Юхим – Юрій Юхимюк.

Герой поліг 17 травня у місті Часів Яр Донецької області.

Молодий волинянин, котрий раніше не мав військового досвіду, став дуже вправним артилеристом, навчав інших і брав участь у бойових діях.

Детальну розповідь про нього опублікувало інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

Юрій не мав жодного армійського досвіду, окрім військових вишколів, що проводилися для молоді в Добровольчому українському корпусі. Навчаючись у ВУЗі, кілька разів їздив на стажування до Німеччини, тож під час останнього отримав пропозицію підписати контракт із німецьким підприємцем-аграрієм. Закінчивши університет офіційно поїхав за кордон на роботу, переклав свій диплом німецькою мовою, оформив усі необхідні документи, отримав посвідку на проживання та працював на різноманітній сільськогосподарській техніці.

За чотири роки хлопець повністю влився в сільську громаду, грав за місцеву футбольну команду, однак постійно спостерігав за розвитком подій в Україні. Для себе особисто він вирішив, що в разі загострення має повернутися в Україну та взяти до рук зброю. 24 лютого, дізнавшись із ранкових новин, що в Україні розпочалися широкомасштабні бойові дії, хлопець пообіді зібрав речі та звернувся до роботодавця з проханням відпустити його додому. Зрештою отримав місячну відпустку і власним авто помчав на Батьківщину.

На Волині одразу намагався потрапити в тер оборону, але дізнавшись, що підрозділ невизначений час перебуватиме у тилу з допомогою друга потрапив до лав ДУК «Правий сектор». Тут кілька місяців проходив різноманітні тренування та підготовку. Досконало опанував фах навідника міномета та навіть певний час передавав свої знання іншим. Згодом на тренувальній базі з’явилася трофейна гаубиця Д-30, яку Юрій також опанував, а після входження ДУК до складу окремої механізованої бригади як бойового батальйону у серпні 2022 року, нарешті потрапив на фронт. Зі своїм підрозділом Юрій Юхимюк брав участь у наступальній операції на Харківщині.

Далі волинянин продовжував опановувати все нові й нові види артилерійських систем. У Німеччині кілька діб з побратимами вивчав американську гаубицю М-119. Воював на трофейній гаубиці МСТА-Б. Військовим кореспондентам казав, що спроможний виконувати обов’язки навідника на будь-якому мінометі, гаубиці чи гарматі радянського виробництва.

До останнього Юрій підтримував зв’язок із друзями у Німеччині. Там шеф агрофірми чекав на повернення волинянина, пообіцяв тримати йому місце до завершення війни.

«Як складеться моє майбутнє, я ще не знаю. Можливо, я залишуся в Німеччині назавжди, а можливо, повернуся додому та відкрию власний бізнес. Твердо знаю тільки одне — вчинити по-іншому я не міг. Я б не зміг пробачити особисто собі, що не воював за Батьківщину!» - казав про свої плани друг Юхим.

Редакція «Вісника+К» висловлює щирі співчуття рідним, близьким, побратимам і друзям загиблого Героя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися