Як обрати номерний знак у сервісному центрі МВС
Волинь

Як обрати номерний знак у сервісному центрі МВС

6 березня, 10:10
0
0
Сподобалось?
0

При реєстраційній операції з транспортним засобом у сервісному центрі МВС можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього до нового власника, окрім індивідуальних номерних знаків та номерних знаків із відповідною комбінацією цифр (платні номерні знаки державної реєстрації).

Їх можна передавати лише за умови оплати повної вартості, окрім передачі такого номерного знаку між родичами (батьки та діти, чоловік і дружина) – пише VSN.

У такому випадку сплачувати за них ще раз не потрібно. Платні номерні знаки, видаються за бажанням та містять відповідну комбінацію із чотирьох цифр.

Вартість платних номерних знаків, які стосується автомобілів та автобусів:

  • 0001, 0007 та 7777 — 96 000 грн;
  • чотири одинакові цифри (окрім 6666 та 7777) — 60000 грн;
  • послідовні комбінації цифр від 0002 до 0005, 0008 та 0009 — 60 000 грн;
  • двох послідовних пар однакових цифр — 18 000 грн;
  • з послідовних цифр 0123 та 1234 — 18 000 грн;
  • починаються із двох нулів, а наступні цифри не однакові — 12 000 грн.

Вартість платних номерних знаків із цифрою «6» через низький попит і високу пропозицію є дещо нижчою, а саме:

  • цифр 0006 та 6666 — 12 000 грн;
  • із чотирьох цифр — двох послідовних пар однакових цифр, одна з яких 66 — 4800 грн;
  • із чотирьох цифр, три з яких 6 та розташовані підряд — 4800 грн.
  • Вартість платних номерних знаків відповідної комбінації для мотоциклів, причепів та мопедів:
  • Вартість присвоєння будь-якої наявної платної буквено-цифрової комбінації номерних знаків, становить 2400 грн.

Як забронювати певну буквено-цифрову комбінацію?

Власник або майбутній власник транспортного засобу може авторизуватись до Електронного кабінету водія і попередньо переглянути, чи є вільною певна комбінація цифр або літер та цифр у сервісному центрі МВС, куди він планує звертатись задля реєстраційних дій. Після того як бажану комбінацію обрано, її можна забронювати для свого транспортного засобу на 10 днів. Сплатити за вартість вибору та/або за комбінацію цифр і букв можна теж онлайн.

Послуга надається для тих водіїв, які можуть користуватись перевагами цифрових сервісів в Україні. Тобто, якщо протягом останніх 10 років водій отримував посвідчення водія нового зразка або оформляв будь-який транспортний засіб, то інформація про нього є в електронному реєстрі МВС, а цифрові сервіси йому доступні. Якщо ж у водія не було протягом десятиліття жодного звернення до будь-якого сервісного центру МВС, то, на жаль, цифрові сервіси ще не можуть бути надані. Варто або обміняти посвідчення водія на посвідчення сучасного зразка або звертатись офлайн за послугами, у тому числі за послугою вибору номерного знака державної реєстрації транспортних засобів в сервісному центрі МВС.

Власник транспортного засобу або особа, яка планує придбати авто, мотоцикл, причіп тощо може забронювати лише один номерний знак. У випадку, коли у людини є кілька транспортних засобів, наступне бронювання можливе після того, як клієнт закріпить вибраний номерний знак і перереєструє авто у сервісному центрі МВС.

Сама ж послуга вибору номерного знаку обійдеться у 360 грн за будь-яку комбінацію, крім визначених платних комбінацій цифр — їх вартість від 4 800 до 36 000 грн.

Як обрати номерний знак у сервісному центрі МВС

Якщо протягом 10 календарних днів замовник бронювання не звернувся за послугою перереєстрації, то скасування бронювання відбувається автоматично. І номерний знак повертається до списку вільних та може бути вибраний іншою людиною для її транспортного засобу.

«Хочу наголосити, що забронювати можна не лише платну комбінацію цифр, але й безплатну, тому бронювання номерних знаків є чудовою можливістю заздалегідь обрати бажану комбінацію номерних знаків. Отримати заброньований номерний знак можна в тому сервісному центрі МВС, де він знаходиться на зберіганні одночасно з послугою реєстрації/перереєстрації транспорту. Номерні знаки закріплюються за авто виключно під час реєстраційних дій з транспортним засобом. Автовласник отримає нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки в сервісному центрі МВС, де їх було заброньовано», - зазначив Олександр Семчишин (керівник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області).

Ще однією опцією у сервісних центрах МВС є відповідальне зберігання номерних знаків. Це актуально для тих водіїв, які хочуть перезакріпити улюблені номерні знаки у подальшому за своїм наступним транспортним засобом. Вартість платного зберігання 10,80 грн за одну добу (з урахуванням ПДВ).

«Наразі у сервісних центрах МВС області залишено на платному зберіганні більше трьохсот номерних знаків. Трапляються випадки, коли автовласники забувають оплатити за послугу зберігання. Нагадуємо, що номерні знаки, за які не внесена оплата за платне зберігання, будуть знищені в установленому порядку», - інформує Олександр Семчишин.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися