На Волині затримали керівника благодійного фонду «Україна з серцем»
Волинь

На Волині затримали керівника благодійного фонду «Україна з серцем»

15 березня, 10:36
0
0
Сподобалось?
0

Керівника благодійного фонду «Міжнародний благодійний фонд «Україна з серцем» житомирські правоохоронці затримали в Ковелі.

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost стало відомо з власних джерел.

Попередньо, затримання пов'язане з незаконним внесенням даних у систему «Шлях». Це дає можливість військовозобов'язаним виїжджати за кордон.

В секторі комунікації ГУНП Житомирської області ситуацію поки не коментують, однак кажуть, що такий випадок мав місце. Детальну інформацію обіцяють надати згодом.

Деталі щодо затримання на Волині керівника БФ

За хабар посприяти у включенні відомостей про військовозобов’язаного до системи «Шлях» обіцяв керівник МБФ «Україна з серцем», якого у Ковелі затримали житомирські правоохоронці.

Відтак це дозволило б чоловікові безперешкодно, під приводом перевезення гуманітарної допомоги, перетнути кордон та, як наслідок, ухилитися від мобілізації, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Слідчі поліції Житомирщини спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ затримали «благодійника» під час отримання ним грошової винагороди.

Поліцейські встановили, що після повномасштабного вторгнення рф 43-річний житель Ковеля став співзасновником благодійної організації. Він пообіцяв 33-річному чоловіку посприяти у незаконному перетині ним державного кордону під виглядом працівника організації, попри обмеження під час воєнного стану в країні.

Спілкуючись у мобільному месенджері, «благодійник» оцінив свої послуги у розмірі 1 200 доларів США.

Пізніше чоловік підвищив цінник «сервісу» та вже вимагав від військовозобов’язаного неправомірну винагороду в розмірі 2 000 доларів США. У розмовах з «клієнтом» керівник організації неодноразово наголошував на своїх владних зв’язках.

Під час передачі першого траншу у 40 000 гривень, «роботодавець» надав чоловікові посвідчення волонтера, а також продемонстрував наказ щодо призначення його водієм благодійної організації. Наступним етапом мало бути включення його до системи «Шлях».

До того ж «добродій» інструктував, як діяти в разі виникнення труднощів, проходження всіх процедур, приховування справжньої мети виїзду задля вдалого перетину державного кордону.

Надалі чоловік вказав про необхідність сплати частини «боргу» у 200 доларів США. Саме під час зустрічі з «волонтером-водієм» та отримання 8000 гривень поліцейські затримали фігуранта.

Правоохоронці провели обшуки в помешканні фігуранта та в офісі благодійної організації, звідки вилучили печатки, банківську картку та документацію.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Житомирські області повідомили фігурантові про підозру у кримінальних правопорушеннях:

  • зловживання впливом (ч. 3 ст. 369 – 2 КК України);
  • незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Процесуальні дії здійснюються під керівництвом Житомирської обласної прокуратури. Нині вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас поліцейські перевіряють причетність інших осіб до протиправної схеми.

За вчинення подібних діянь законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Довідково:

За інформацією сервісу Опендатабот, благодійний фонд зареєстрований у селі Волошки Ковельського району. Керівник – Ахманов Сергій Сулейманович.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися