«Я х*ї ловлю. Права дай сюди!»: в Ужгороді п'яний священник УПЦ МП обматюкав патрульних
Закарпаття

«Я х*ї ловлю. Права дай сюди!»: в Ужгороді п'яний священник УПЦ МП обматюкав патрульних

4 червня, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

В Ужгороді священник напідпитку так "вдало" припаркувався біля житлового будинку, що аж заїхав на тротуар і пошкодив автівку. Правопорушник отримав адмінпротокол, а поліцейські – порцію відбірних слів. Усі деталі інциденту – в ексклюзиві журналістки Вікторії Панченко для TSN.UA.

П’яний священник "влетів" у будинок

І смішно, і грішно. У центрі Ужгорода 2 червня стався кричущий інцидент. Нетверезий чоловік в'їхав своєю автівкою на пішохідну частину поблизу житлового будинку. Без жертв та постраждалих, дякувати Богові. Але є нюанс – правопорушником виявився священнослужитель УПЦ МП. Ба більше, "святий отець" був напідпитку, м’яко кажучи, і навіть розповів де, коли і з ким файно посидів.  Про це повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму телеграм-каналі.

"2 червня близько обіду пʼянезний священнослужитель на своєму Ford Focus влетів в будинок в центрі Ужгорода. Йдеться про священника Мукачівської єпархії УПЦ МП протоієрея Івана (Лях Іван Петрович). Любитель оковитої служив в Свято-Воскресенському чоловічому монастирі в Ужгороді. До речі, в отця-пʼяниці вилучили посвідчення водія. Після цього священник пропонував, аби його провели додому в мікрорайон Дравці, а він поїде слідом за патрульним авто. Далі відео без коментарів. Певен, його можна розбирати на цитати!" – написав Глагола.

Поліція спрацювала оперативно

Як видно на відео, на місце оперативно прибула поліція, яка зафіксувала інцидент та склала на чоловіка відповідні протоколи. Про це у коментарі "24 Каналу" розповів речник патрульної поліції Закарпаття Ернест Завадський.

"За кермом був чоловік, на нього склали відповідні адміністративні матеріали за статтями 124, 126 і першою частиною 130 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення. Складено схему ДТП, відібрано пояснення, забрали посвідчення водія до рішення суду", – каже Завадський.

За Кодексом України про адміністративні правопорушення, 124 стаття говорить про порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, 126 стаття – про керування автівкою особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, і перша частина 130 статті – про керування авто особою в стані алкогольного сп'яніння.

Що казав порушник?

На відео, яке поширив журналіст, можна побачити, що чоловік перебував у дуже нетверезому стані та ледве говорив із правоохоронцями. Водночас водій використовував багато нецензурної лексики, коли поліцейські оформлювали на нього протокол.

Однак, це не перший карколомний інцидент, який стається з представниками УПЦ МП. Минулого року сталася надзвичайна подія у Лаврі! Монах московського патріархату вистрибнув з вікна другого поверху.  Ба більше, на чоловікові не було одягу. Звати ченця  Володимир і проживав він у монастирі від 1991 року. Родичів і близьких не має. Внаслідок падіння з другого поверху у чоловіка були зламані кінцівки та пошкоджено хребет. З такими травмами його доправили до однієї зі столичних лікарень.   

Заява адвоката

Тоді інцидент так прокоментував адвокат Лаври Микита Чекман. За його словами, у монаха було діагностовано психічні розлади і поставлено відповідний діагноз. Захисник стверджував,  що причина такого дивного вчинку – тиск і погрози. Ба більше, Чекман називає і недругів.

Не забув правозахисник згадати і про покарання, виключно у правовій площині. Адресував його до противників церкви Московського патріархату.

Походеньки монаха

Але було й інше трактування карколомного інциденту.  Більш мирське, так би мовити. Цікаві  дописи з цього приводу зробили журналістки Соня Кошкіна та Ірина Федорів. За словами останньої, напередодні монах УПЦ МП цілу ніч пиячив і намагався потрапити до кімнат інших мешканців Лаври. Кошкіна теж схиляється до версії про алкоголізм та пише про походеньки монаха.

Цікаві подробиці

Зі свого боку, Ірина Федорів наголошує, що бригаду швидкої медичної допомоги викликали не через травми, а через стан і вигляд монаха. За словами журналістки, керівництво монастиря приховує реальні обставини та наказало ченцю не розголошувати їх перед медиками і співробітниками поліції.  Не змовчала журналістка і про російські спецслужби. В такій самій  манері згадала про ворожих агентів серед духовенства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися