На Хмельниччині  прокоментували хресну ходу вірян УПЦ МП
Україна

На Хмельниччині прокоментували хресну ходу вірян УПЦ МП

22 серпня 2023, 14:31
0
1
Сподобалось?
1

Цими вихідними, 19-20 серпня 2023, попри рішення Ради оборони Хмельницької області щодо заборони проведення масових релігійних заходів, у тому числі походів і демонстрацій, близько 2 тисяч вірян все ж вирушили хресною ходою до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Ця подія викликала значний негативний суспільний резонанс в області, про що свідчать численні обурені публікації від жителів області у соціальних мережах.

«Хочу поінформувати, що обласна військова адміністрація уважно відслідковує ситуацію, що склалася у зв’язку з цією подією, та вживає усіх можливих заходів, аби не допустити можливих провокацій та конфліктів, які без сумніву, можуть бути використані російськими пропагандистами. Також ключове завдання на даний момент – це зберегти життя та здоров’я наших людей, адже розуміємо, що будь-яке масове зібрання в умовах війни може стати черговою ціллю для рашистів та призвести до трагедії, як це відбулося в Чернігові.

З цією метою наші правоохоронці цілодобово забезпечують охорону громадського порядку, а також приділяють особливу увагу безпеці дорожнього руху за маршрутами пересування учасників ходи. Також  вживаються заходи, аби мінімізувати кількість паломників, завдяки чому цьогоріч кількість учасників у рази менша, ніж у минулі роки, коли до ходи могли долучатися понад 20 тис. вірян.

Окремо хочу поінформувати, що правоохоронці оперативно відреагували на інформацію стосовно учасниці ходи, у якої виявили георгіївську стрічку. Заборонену символіку працівниками поліції було вилучено, а на вірянку скали протокол про адмінправопорушення.

Будемо тримати ситуацію на контролі і надалі.

Разом з тим, вкотре звертаюся до усіх мешканців: заради вашої безпеки прошу утриматися від участі у подібних заходах та не наражати на небезпеку себе та своїх близьких!», - заявив перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

В учасниці хресної ходи вилучили георгіївську стрічку

На Хмельниччині в учасниці хресної ходи вірян УПЦ МП виявили заборонену ще з 2017 року георгіївську стрічку.

Як повідомили у коментарі ZAXID.NET в прес-службі поліції Хмельниччини, правоохоронці склали на 64-річну жінку адмінпротокол, згідно з яким їй загрожує до 2,5 тис. грн штрафу.

Зазначимо, що у суботу, 19 серпня, попри заборону Ради оборони області проводити масові релігійні заходи, віряни УПЦ МП вирушили традиційною хресною ходою з Кам'янця-Подільського до Почаївської лаври. Того ж дня в соцмережах опублікували відео, на якому видно, що в однієї з учасниць ходи до наплічника прив'язана георгіївська стрічка, яка вважається символом російської окупації і агресії.

У коментарі ZAXID.NET в прес-службі поліції Хмельниччини уточнили, що протокол на жінку склали у суботу, 19 серпня. Про те, що одна з паломниць має з собою георгіївську стрічку, правоохоронці дізнались під час моніторингу соцмереж. Після цього встановили її особу та склали на неї протокол за ч.1 ст. 173-3 КУпАП (пропаганда георгіївської стрічки), який передбачає від 850 до 2550 грн штрафу. Про порушницю відомо, що вона 1958 року народження, мешкає у Хмельницькій області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися