Зарізав маму з донькою у їхній квартирі та підпалив обох
Житомирщина

Зарізав маму з донькою у їхній квартирі та підпалив обох

27 квітня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Нелюд отримав довічне ув’язнення

У вересні 2021 року в Житомирі сталося резонансне вбивство: у власній квартирі мертвими знайшли матір та доньку. Нелюд буквально порізав ножем тіла 36-річної Марини Сасюк та її 13-річної доньки Христини. Щоб приховати сліди злочину – підпалив квартиру. Вбивцю затримали за добу. Нещодавно, майже через два з половиною роки, йому винесли вирок – сидітиме довічно. 

Батько застрелився  на очах у доньки?

Марина з дочкою Христиною жили у своїй квартирі у п’ятиповерховому будинку. Ефектна молода жінка та не менш красива її донька завжди привертали увагу. «Їх можна було прийняти за сестер. Напрочуд яскраві, сонячні, красиві! Неможливо уявити, що хтось в одну мить відібрав у них життя!» – розповідав журналістам після трагедії один із сусідів.

Марина раніше працювала на радіо, потім у неї з’явився невеликий бізнес – займалася рекламою та продажем меблів. За два роки до трагедії знялася у серіалі. Так що жили досить забезпечено, були милими та привітними. Незважаючи на пережиту страшну трагедію. За словами сусіда, на їхніх очах нібито застрелився Маринин чоловік та батько Христини.

– Чому –  ніхто не знає. Ми намагалися не розпитувати, не торкатися цієї теми. Але люди говорили, що Христина дуже боялася пережити подібне ще раз. Дуже боялася втратити маму, але в результаті вони загинули в один день. Це якась диявольська містика, – сказав сусід.

«Його треба розстріляти»

Коли одного вересневого ранку жителі багатоповерхівки відчули запах диму з Марининої квартири, відразу викликали пожежних.

– Думали, що вона десь пішла, а там залишила щось варитись чи що. Почали стукати – немає. Ми йдемо до вікна – а там дим. І одразу викликали пожежних, – розповіла сусідка загиблих Катерина. 

Рятувальники швидко погасили пожежу, тож вогонь не встиг знищити всі сліди. У квартирі виявили тіла 36-річної жінки та її 13-річної доньки. На них були численні ножові поранення. З квартири зникли ювелірні прикраси та гроші, а з двору – автомобіль. Орієнтування на авто поліція розіслала у сусідні області. План «перехоплення» швидко дав результат: підозрюваного у вбивстві затримали за понад сотню кілометрів від місця злочину: він намагався сховатися посеред поля. Тут на нього і одягнули кайданки. При ньому були речі і гроші вбитої жінки. Про це повідомив журналістам тодішній виконувач обов’язків керівника поліції Житомирщини Артем Лисогор.

Деталі того страшного вечора 22-річний вбивця Дмитро розповів на суді під час обрання запобіжного заходу утримання. Виявилося, напередодні хлопець дуже крупно програвся, називалася сума у 200 тисяч гривень. Тож йому дуже були потрібні гроші. В кафе він випадково примітив Марину, яка відпочивала з подругами. Дмитро казав, що знайомий з нею не був. Він надумав забрати у жінки золоті прикраси. Тож вирішив простежити за нею до її будинку. А вранці проник у квартиру.

– Там могли бути відкриті двері. Я хотів просто винести коштовності… Наскільки мені було відомо, там була одна випивша жінка, а виявилося – там двоє… Дитина стала бити мене ножем у спину, – розповів затриманий журналістам у залі суду в 2021 році.

Після розслідування стали відомі подробиці. Дочекавшись, поки жінка засне, засуджений проник до квартири та зґвалтував її. Потім він побачив дитину, розбудив дівчинку та, погрожуючи ножем, змусив показати, де лежать ювелірні прикраси. Аби захиститися, Христина вдарила нападника ножем у спину. Натомість той збив її з ніг та став наносити удари ножем. Вбивши дитину, накинувся з ножем і на матір. Житомирські журналісти писали, що в юності Дмитро заробляв на життя колярем свиней. «Засуджений намагався приховати сліди злочинів. Відкрив пальник газової плити та запалив свічку – квартира зайнялася. Після цього викрав у потерпілої автомобіль, який у подальшому підпалив у полі», – розповіли правоохоронці.

Засудженому призначено довічне позбавлення волі. Також він має відшкодувати рідним загиблих понад 5,5 мільйона гривень моральної і матеріальної шкоди. Чи погоджується обвинувачений з вироком, чи планує його оскаржувати – журналістам не вдалося з’ясувати, адже чоловік на лаві підсудних від коментарів відмовився. Рідні вбитих кажуть, що чекали на справедливе рішення суду, але й найвищої міри покарання для них замало.

– Закінчився розгляд суду над нелюдом, який вбив моїх внучку і дочку. Дитині, яка була неповнолітня, наніс багато ножових ран. Дочці теж. Довічне для нього – це дуже мало. Треба, щоб у нас була така міра покарання, як розстріл. Щоб його розстріляли або мучили так, як він мучив моїх дітей, – сказала, виходячи із зали суду, мати вбитої Наталія Кохан.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися