Ліз Трасс буде новим прем'єр-міністром Великобританії
Світ

Ліз Трасс буде новим прем'єр-міністром Великобританії

5 вересня 2022, 16:07
0
1
Сподобалось?
1

Глава британського МЗС Ліз Трасс стане наступним прем'єр-міністром Великобританії після того, як виграла у Ріші Сунака у боротьбі за крісло наступника Бориса Джонсона.

Оголошення було зроблено 5 вересня, а сама Лізз Трасс подякувала за підтримку у Twitter, пише УНН .

"Я маю честь бути обраним лідером Консервативної партії. Дякую за вашу довіру в тому, що я керуватиму нашою великою країною. Я зроблю сміливі дії, щоб допомогти всім нам пережити ці важкі часи, розвинути нашу економіку і розкрити потенціал Сполученого Королівства", - наголосила Ліз Трасс.

За даними ВВС, глава так званого "комітету 1922 року" (парламентської групи від Консервативної партії в Палаті громад Великобританії) сер Грем Брейді назвав цифри щодо перемоги Ліз Трасс над Ріші Сунаком. За його словами, Трас набрала 81 326 голосів у порівнянні з 60 399 голосами за Сунака. Брейді додав, що явка становила 82,6%.

Переможець на цих виборах лідера партії, де голосують лише члени Консервативної партії, автоматично стає головою британського уряду.

6 вересня Ліз Трасс стане прем'єр-міністром країни, коли здійснить візит до королеви у Балморалі, щоб отримати запрошення сформувати уряд Великобританії, зазначає видання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися