Волинянин є бізнес-партнером херсонсього гауляйтера Сальдо
Волинь

Волинянин є бізнес-партнером херсонсього гауляйтера Сальдо

28 квітня 2023, 10:41
0
-2
Сподобалось?
-2

Зрадник України Володимир Сальдо, який обіймає посаду «тво голови Херсонської області», відкрив свою аграрну фірму у Великій Британії попри те, що проти нього раніше були запроваджені персональні санкції.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на The Guardian.

У матеріалі вказується, що уряд Британії в червні 2022 року заморозив активи Сальдо та заборонив йому вʼїзд до країни. Попри такі обмеження, він від листопада значиться як власник компанії Grainholding Ltd, у якої офіс зареєстрований в Лондоні. Підприємство спеціалізується на вирощувані та торгівлі зерном.

Статутний капітал компанії складає один мільйон фунтів. Сальдо володіє часткою у 50% організації. Власником інших 50% акцій вказаний уродженець Камінь-Каширщини Григорій Смітюх, який нібито проживає у Києві. У реєстрі обоє значаться директорами і мають активний статус.

Видання вказує, що у Великій Британії не потрібно підтверджувати особу, яка надалі буде значитись власником бізнесу. Крім того, вказується, що британська влада знала про існування компанії та її власника, оскільки після реєстрації запис про Сальдо у списку санкцій поповнився даними, зазначеними в установчих документах Grainholding Ltd.

Також журналісти виявили, шо спочатку компанія була зареєстрована в Лондоні у будинку, до якого, не мала стосунку. Коли журналісти почали розслідування про діяльність компанії, вона змінила свою адресу. Це сталося 20 квітня.

Григорій Смітюх – колишній член Партії регіонів. Під час Євромайдану на мітингу антимайданівців запропонував клакати на допомогу Путіна та Росію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися