У Білорусі будують ангари для «Іскандерів»: експерт розповів про задум Лукашенка
Світ

У Білорусі будують ангари для «Іскандерів»: експерт розповів про задум Лукашенка

10 червня, 11:57
0
0
Сподобалось?
0

На території однієї військової частини в Осиповичах будують два нові ангари для укриття "Іскандерів". Це будівництво може свідчити про побоювання білоруського диктатора Олександра Лукашенка щодо безпеки певних об'єктів на території Білорусі.

Таку думку висловив військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

За його словами, ангари дуже схожі на сховища для ОТРК "Іскандер", які будували на території цього ж містечка у 2022 – 2023 роках. Один ангар розрахований на розміщення 13 одиниць техніки.

"Лукашенко боїться наших ударів по території Білорусі, а саме по двох своїх НПЗ – Мозирському та Новополоцькому НПЗ. Це два найбільших нафтопереробних білоруських заводи, які зараз працюють на Росію", - наголосив Роман Світан.

Експерт зауважив, що успішні атаки України на нафтопереробні заводи у Росії спричинили зупинку половини експортних можливостей росіян. Тому Москва була змушена серйозно наростити експорт бензину з Білорусі, аби не допустити дефіциту на внутрішньому ринку.

"Зараз на білоруському бензині, дизелі та авіаційному керосині рухається по землі та літає у повітрі російська техніка. Тому Лукашенко правильно боїться ударів, зокрема, по цих двох НПЗ. Через те намагатиметься лякати наявністю у себе "Іскандерів", – додав Світан.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися