росія спробує втягнути білорусь у війну: які провокації можу готувати
Україна

росія спробує втягнути білорусь у війну: які провокації можу готувати

16 жовтня 2023, 10:09
0
0
Сподобалось?
0

Країна-окупант росія не полишатиме спроб за будь-яку ціну втягнути Білорусь у війну проти України. Саме ця мета носить для окупантів стратегічний характер. Росіяни готуватимуть все більше провокацій, щоб змусити білорусів вступити у конфлікт.

Про головне завдання Кремля розповів представник ГУР МО Андрій Юсов. Так він прокоментував нещодавню спробу росії здійснити провокацію "під чужим прапором" у Брестській області. Юсов підкреслив, що за весь час війни кремль так і не досягнув цієї мети, тому випадки провокацій можуть почастішати.

Є стратегічне завдання Кремля – втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці рф. І за весь період повномасштабного вторгнення це не вдалося. Але, однак, спецслужби спроб не будуть полишати, – підкреслив Юсов.

За словами Юсова, росіяни знають, де у Білорусі розміщені всі стратегічні об'єкти. Тому вони готуватимуть й надалі операції "під чужим прапором", різноманітні диверсійні операції, провокації. Втім, Юсов додав, що Білорусі чітко розуміють наміри росіян і спробують уникнути участі у війні проти українців.

Російські та білоруські спецслужби спільно готували нову провокацію у Прилуках, містечку у Брестській області Білорусі. Окупанти планували завдати удару по місцевій нафтобазі, а потім звинуватити у цьому Україну.

Про плани провокації повідомили в Центрі Нацспротиву. За їхніми даними, удар планували здійснити з безпілотника.

Білоруське підпілля наголошує, що влітку члени ПВК "Вагнер" робили аеророзвідку нафтобази. Фахівці попереджають, що росіяни можуть використовувати вибухівку, яка спричинить масштабну пожежу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися