Біля кордону з Україною Лукашенко будує військове містечко
Світ

Біля кордону з Україною Лукашенко будує військове містечко

30 листопада 2023, 11:23
0
0
Сподобалось?
0

Білорусь зводить військове містечко поряд із кордоном України. Поселити там нібито збираються бійців місцевих Сил спеціальних операцій.

Про це повідомляє моніторингова група «Білоруський Гаюн».

Активісти зазначають, що перші відомості про це з’явилися ще влітку 2023 року. Так, згідно з планом білоруської державної інвестиційної програми на 2023 рік, у Гомельській області планується зведення полігону та військового містечка.

Попередньо, як з’ясував «Беларуский Гаюн», місцем будівництва нібито буде комплекс закинутих дитячих таборів, розташованих в урочищі біля села Нова Буда у Гомельському районі.

Як зазначають активісти, 16 жовтня ВАТ «Гомельський домобудівний комбінат» опублікував тендер «Вибір субпідрядної організації на виконання будівельних робіт (вирубування дерев та чагарників, обробка деревини, корчування пнів, навантаження та перевезення вантажів (відходів)) по об’єкту «Будівництво військового містечка області». Військове містечко. 1-ша черга будівництва».

Передбачувана вартість робіт 362 684.58 білоруських рублів ($ 116 995), терміни її виконання – з жовтня до 15 грудня 2023 року. 19 жовтня мали відбутися переговори між замовником та потенційними підрядниками. З того часу нової інформації про реалізацію тендеру не публікувалося.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися