У Німеччині знайшли тіло зниклої 9-річної українки: жахливі деталі трагедії
Світ

У Німеччині знайшли тіло зниклої 9-річної українки: жахливі деталі трагедії

13 червня, 10:33
0
0
Сподобалось?
0

Німецька поліція підтвердила, що загибла, яку напередодні виявили в німецькій Саксонії, це 9-річна українка Валерія.

Дівчинку шукали від 3 червня. Того дня вона пішла до школи і не повернулася. Мама Валерії – з Дніпропетровщини і приїхала до Німеччини 2022-му року. Тато служить у ЗСУ. Батьки розлучені. Поліція розслідує справу як убивство.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Що тіло, яке знайшли напередодні в лісосмузі, це зникла українська дівчинка, підтвердила поліція міста Хемніц.

"Валерія стала жертвою злочину. Ми розслідуємо його як вбивство", – повідомив начальник поліції Карстен Кемпф.

У поліції розповіли, що вбиту виявили далеко від стежок, у важкодоступній зоні з низькорослою рослинністю – приблизно 4 кілометри від її дому. Слідчі вважають, що це і було місцем вбивства. Там почали шукати після показів свідків, які кажуть, що чули звідти крики про допомогу.

Тіло обстежували у лейпцизькому інституті кримінальної експертизи. Свідчень про сексуальний злочин не виявили.

Поліція припускає, що Валерія знала злочинця. Розслідування наразі зосереджене на соціальному оточенні сім’ї.

Тіло дівчинки обстежили ще сьогодні вночі в Лейпцигу. Розтин тіла виявив що вона стала жертвою злочину і ми можемо підтвердити що це була насильницька смерть. Час смерті наразі не може бути наразі установлений точно, Однак ми не виявили свідчень, які могли би говорити про сексуальний злочини", – каже прокурорка міста Хемніц Інгрід Бургарт.

Останніми днями правоохоронці опитали близько 400 громадян в окрузі та перевірили місцеперебування осіб, які раніше скоювали сексуальні злочини. Підозрюваних поки немає.

Валерія зникла 3 червня, коли зранку пішла в школу і не повернулася. На уроках дитина також не була, однак школа не повідомила ані маму, ані поліцію.

У пошуках дитини прочісували береги річки Мульде, шукали з собаками, гелікоптерами і водолазами. Мешканців Дьобельна просили шукати дівчинку у власних садах, погребах, гаражах чи сараях. Місто саме сформувало приватні пошукові групи.

Новина про насильницьку смерть дитини шокувала містян, там скасували фестиваль, який мав пройти на вихідних.

Хто вбив дитину і з яким мотивом – поліція продовжує розслідування.

«2 роки бачив дітей лише через екран телефону»

Батько зниклої у Німеччині 9-річної дівчинки Валерії Роман Гудзенко, тіло якої знайшли 12 червня, заявив, що не бачив дитину протягом двох років.

Про це він розповів на відео у Tik-Tok.

"Я наразі перебуваю в Україні, але це справа часу, залишилося всього декілька днів. Я два роки бачив своїх дітей лише через екран телефону. Я не хочу нічого казати, але висновки робіть самі", – сказав батько дівчинки.

@user7770672197193 #зникла #дитина #Німеччина #батько #пошуки ♬ оригинальный звук - GR from UA

За його словами, колишня дружина обіцяла привезти Валерію до України, коли почнуться літні канікули, але цього не сталося.

Чоловік стверджує, що його колишня дружина відправляла дитину одну до школи. Маючи два смарт-годинника і телефон, у день зникнення Валерія була без них.

"В поліцію дружина звернулася лише о пів на сьому вечора (дитина зникла зранку. – Ред.), а я дізнався про зникнення дитини лише о пів на одинадцяту. У нас є ще молодша донька, і вона зараз знаходиться з колишньою дружиною, і я вважаю, що це ненадійно", – сказав він.

Чоловік розкритикував свою ексдружину за те, що вона начебто недогледіла доньку і звинуватив її, що діти "заважали їй будувати нове життя у Німеччині".

"Я пропонував віддати дітей мені. Спочатку вона казала "давай поділимо". Потім передумувала. Тому я хочу забрати молодшу додому. Раніше на мене "виходив" її коханець і заявляв, що на неї дітей покидати не можна", – стверджує чоловік.

Що думає про трагедію матір загиблої дівчинки, наразі невідомо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися