Чемпіонат Франції, Ла Ліга та Серія А втрачають інтригу: огляд топ-5 ліг
Спорт

Чемпіонат Франції, Ла Ліга та Серія А втрачають інтригу: огляд топ-5 ліг

24 березня 2023, 12:12
0
0
Сподобалось?
0

Футбольний сезон у розпалі, тож не дивно, що головні європейські змагання наближаються до кульмінації. В деяких з них чемпіонська інтрига вже йде на спад, а в деяких досі спостерігається серйозна конкуренція. До першої категорії закономірно потрапив чемпіонат Франції, у якому ПСЖ беззаперечно домінує. Оскільки з приходом катарських інвестицій клуб на голову випередив конкурентів за фінансовими можливостями, він може дозволити собі утримувати значно сильніший склад команди. Тож і цього року парижани впевнено крокують до чемпіонства, випереджаючи «Марсель» на 8 балів після 26 турів.

Схожа з чемпіонатом Франції ситуація спостерігається і в Ла Лізі. Іспанську першість очолила «Барселона», яка за 24 тури спромоглася набрати 62 бали. Головний конкурент, мадридський «Реал», мав в активі 53 очка. І хоча різниця не здається вражаючою, якість гри «синьо-гранатових» в захисті (всього 8 пропущених за 24 матчі) та концентрація «вершкових» на Лізі чемпіонів свідчать на користь «Барси».

Найбільш передбачуваною виявилася Серія А. В чемпіонаті Італії «Наполі» набрав величезний відрив, який складав 15 балів після 25 турів. Навіть якщо команда з Неаполя ще кілька разів «дасть осічку», як нещодавно у грі з «Лаціо», навряд чи конкурентам вдасться надолужити втрачене.

Бундесліга та чемпіонат Англії продовжують демонструвати боротьбу

В німецькій футбольній першості продовжується запекла боротьба за чемпіонство. Як для березня, це звучить незвично, оскільки традиційно до весни «Баварія» встигала забезпечити собі комфортне положення у турнірній таблиці. Зараз цього немає, оскільки мюнхенці, маючи в активі 49 балів, випереджають «Боруссію» з Дортмунда лише за різницею голів. Третю сходинку посідав «Уніон» з 44 балами, а четвертим йшов «Лейпциг» з 42 пунктами. Стільки ж мав і «Фрайбург». Поки що прогнозувати втрату чемпіонства баварцями ще зарано, але боротьба обіцяє бути цікавою.

Якщо розглядати чемпіонат Англії, то може здатися, що інтрига там вже відсутня, але це оманливе враження. Попри лідерство «Арсеналу», списувати з рахунків його головних суперників ще зарано. Звичайно, вірогідність чемпіонства «Манчестер Юнайтед» мінімальна, як не претендує на виграш чемпіонату Англії й «Тоттенгем» чи «Ліверпуль». Але «Манчестер Сіті» точно ще не сказав останнього слова.

Турнірна таблиця АПЛ після 26 турів

Станом на 26-й тур, який вже завершився на момент написання огляду, турнірна таблиця АПЛ мала такий вигляд першої десятки:

  1. Арсенал — 63 очки.
  2. Ман Сіті — 58.
  3. Ман Юнайтед — 49.
  4. Тоттенгем — 45.
  5. Ліверпуль — 42.
  6. Ньюкасл — 41.
  7. Фулгем — 39.
  8. Брайтон — 38.
  9. Брентфорд – 38.
  10. Челсі — 34.

Однозначно можна сказати, що лише «Сіті» та «Арсенал» продовжують впевнено боротися за трофей, але цікаво також інше. Відстань між 4-м місцем турнірної таблиці АПЛ, яке дає право виступати в Лізі чемпіонів, та 11-м, складає 11 балів. Тому вболівальників англійського футболу очікує серйозна боротьба за єврокубки.

Автор sport.ua: Сергій Циба


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися