Оформити субсидію стало ще простіше
Актуально

Оформити субсидію стало ще простіше

1 жовтня 2015, 16:50
0
0
Сподобалось?
0
Спеціалісти прогнозують, що з початком опалювального сезону оплата комунальних послуг може сягнути двох тисяч гривень. І то за однокімнатну квартиру. Про це на брифінгу повідомила директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод. 
 
Посадовець звернулася до волинян із закликом активніше оформляти субсидії. Вона наголосила, що процедура їх оформлення максимально спрощена.   
Зняті штрафи за внесення помилкових даних у заяву чи декларацію, врегульовано питання надання субсидій фізичним особам-підприємцям, не беруться до уваги доходи за депозитами, на субсидію можуть претендувати працездатні особи, які не працюють і не стоять на обліку у служби зайнятості. 
А рішенням від 23 вересня Кабмін ще більше спростив порядок отримання субсидії. 
и Більше не потрібно оформляти особовий рахунок на оплату послуг ЖКГ на людину, яка звертається по субсидію. Відтепер субсидія призначатиметься незалежно від того, відкрито особовий рахунок на оплату послуг чи ні. Орендарям житла субсидія призначатиметься без необхідності відкриття особових рахунків – на підставі договору оренди. Дотепер орендарі не могли оформити рахунки, бо власники житла не давали відповідної згоди, що робило неможливим призначення субсидій.
и Визначено вичерпний перелік документів, які враховуються комісією при прийнятті рішення про призначення субсидії з урахуванням тільки людей, які фактично проживають у будинку.
Крім того, комісії надано право призначати субсидію на підставі кількості осіб, які фактично проживають, навіть якщо немає документів, які б підтверджували, що ця людина більше не живе в квартирі/будинку. Така новація дозволить отримати субсидію, наприклад, пенсіонерці, в якої зареєстровані дорослі діти, що виїхали за кордон або не підтримують зв’язки з родиною.
и Сім’ї, що живуть окремо в житловому будинку, розділеному на дві половини, також зможуть оформити субсидії.
и При призначенні субсидії дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям тепер враховуватимуть усіх дітей, а не тільки тих, хто прописаний.
и У разі розбіжності в даних про склад зареєстрованих осіб і про кількість осіб, яким нараховується плата за послуги, для розрахунку субсидії використовуються дані про склад зареєстрованих.
и Приведено у відповідність із законами перелік доходів, що не враховуються для призначення субсидії: доходи учасників АТО і доходи від роботи у виборчій комісії.
и Якщо субсидія призначена рішенням комісії, то на наступний термін допомога призначається на підставі того ж рішення, якщо в сім’ї не відбулося змін. Тобто питання не виноситься знову на комісію.
Підготувала Наталка СЛЮСАР
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися