Актуально

Термін субсидії минув? Її перерахують автоматично

5 серпня 2016, 11:26
0
0
Сподобалось?
0

До зими ще далеко, а вже сьогодні люди хвилюються, як платитимуть за здорожену комуналку. Наші читачі бідкаються, що без субсидії просто не обійдуться, і дуже часто запитують, що потрібно робити, аби її отримати.  Як зазначила заступник начальника департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Людмила Сірбіненко, тим, хто одержував субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 років, в органи соцзахисту додатково звертатися не потрібно – держдопомога їм призначається на підставі раніше поданих документів.

– Але хочу звернути увагу людей на винятки, – наголосила посадовець. – До управлінь соцзахисту обов’язково треба звернутися громадянам, коли відбулися зміни, які впливають на призначення субсидії. Це якщо змінився слад сім’ї (зменшилась або збільшилася кількість людей, які проживають у помешканні). Або якщо родина зробила покупку чи оплатила послуги на суму понад 50 тисяч гривень одноразово.

Також Людмила Сірбіненко звернула увагу на те, що жителям Луцька перерахунок субсидій роблять з деяким запізненням. На сьогодні його не здійснили стовідсотково ще тим громадянам, які звернулись у червні минулого року. Це пов’язано з тим, що працівникам потрібно надсилати запити у фіскальну службу, органи Пенсійного фонду тощо, а відповіді на них приходять із запізненням.

– Але хочу запевнити, що субсидія буде нарахована з місяця звернення,  і всі надмірно сплачені гроші обов’язково повернуть, – наголосила заступник директора департаменту. – І ще один важливий момент: якщо у помешканні на воду і газ стоять лічильники, то потрібно платити за послуги за фактом споживання. Навіть якщо сума буде менша за обов’язковий платіж. Субсидію за це не знімуть.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися