Іван на кухні у своїй квартирі в Тростянці
Волинь

Переселенець з Бахмута, який зараз живе на Волині, втратив батька, квартиру і руку

4 травня, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

В одній із квартир в гуртожитку для переселенців у Тростянці Ківерцівської громади Луцького району живе 41-річний Іван з Бахмута. У чоловіка своя історія цієї війни. Він дивом врятувався з того пекла, яке кацапи влаштували для українців. З усього нажитого у нього залишився тільки паспорт.

До початку повномасштабного вторгнення Іван працював у Бахмуті у  Держтехнагляді. Після розлучення з дружиною жив з батьками у чотирикімнатній квартирі у багатоповерховому будинку.

– У кінці 2022 року я потрапив під обстріл, частину лівої руки відірвало разом із кісткою. Я спочатку навіть був при пам’яті, – пригадує чоловік. – Далі – шоковий стан, страшенний біль. Мене забрала швидка. А отямився вже в лікарні у Костянтинівці, там зробили термінову операцію – руку довелося ампутувати. Вже звідти перевезли у місто Дніпро у госпіталь. Коли стан стабілізувався, мене евакуювали на Західну Україну. 

Таким чином Іван потрапив на Волинь. Три місяці його лікували у Ківерцях в районній лікарні. Переселенець теплим словом згадує ківерцівських медиків і дякує за турботу та увагу. У вересні минулого року йому зробили в Одесі протез. За державною програмою – все безкоштовно, і дали третю групу інвалідності.

– Я на власному досвіді переконався, які щирі й милосердні люди у вас на Волині, адже рік прожив у селі Домашів в притулку, – розповідає Іван. – Коли у Тростянці завершили реконструкцію старого інтернату за європейською програмою, то в цьому гуртожитку отримав сучасну квартиру. Вона обладнана для людей з особливими потребами, все передбачено і враховано, – пояснює переселенець і показує кухню. – Ось тут можна готувати, вже якось навчився вправлятися і давати собі раду з однією рукою.

Іванова мама і сестра з дітьми живуть у Німеччині. Батько не встиг виїхати з Бахмута, потрапив під обстріл і загинув. Сусіди похоронили його там біля їхнього будинку, від якого тепер залишилися лише руїни.

– З документів у мене залишився тільки паспорт, – продовжує Іван. – Все, що заробив, там і пропало. Зараз намагаюся відновити документи на нашу чотирикімнатну квартиру, щоб отримати компенсацію за державною програмою за втрачене житло. Але повертатися немає куди.

Іван вірить, що окупантів таки виженуть з Бахмута, а колись красиве, до приходу руского міра, місто відбудують.

Кость ГАРБАРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися