Інтернет за «євростандартом» в оселях Луцька
Актуально

Інтернет за «євростандартом» в оселях Луцька

13 жовтня 2014, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Віднедавна лучани отримують Інтернет за найсучаснішою на сьогодні технологією EuroDOCSIS. Цей інноваційний стандарт компанія ВОЛЯ вперше в Україні впровадила саме у нашому місті. Про переваги швидкісної інтернет-технології  EuroDOCSIS та розвиток послуг компанії говоримо з директором Луцького регіонального підприємства ВОЛІ Олександром Пігалем.

- Користувач хоче комфортно використовувати  Інтернет на високій швидкості. EuroDOCSIS дає таку можливість?

- Звичайно. EuroDOCSIS враховує європейську сітку частот і має поліпшені швидкісні характеристики, порівняно з DOCSIS. Це дозволяє  комфортно і оперативно завантажувати з Всесвітньої мережі навіть «важкі» файли. Для запуску Інтернет-технології EuroDOCSIS ми модернізували значну частину телекомунікаційної мережі компанії у Луцьку, побудували нові ділянки і встановили найновіше обладнання. Швидкість інтернету в пакетах послуг досягає 100 Мбіт/с.

- Правда, що для підключення Інтернету абонентам кабельного телебачення ВОЛІ не потрібен додатковий кабель в оселі?

- Так. Достатньо одного телевізійного кабелю, який уже прокладено в оселях наших телеглядачів. Доступ до Інтернету надається у комплексній послузі «ТБ + Інтернет». Підключити її можна у будь-якому районі міста в межах мережі компанії.

- Які переваги користування послугою «ТБ+Інтернет»?

- Економія коштів (понад 400 гривень у рік, якщо замовити разом стомегабітний Інтернет і базовий пакет телепрограм ВОЛІ замість окремих послуг різних провайдерів), спрощений процес оплати за єдиними ціною і особовим рахунком та можливість користування комплексом послуг і додаткових сервісів, підключивши інтерактивне телебачення. Сучасні інтерактивні сервіси, такі як онлайн-кінотеатр, керування ефіром, мультиекран, повністю змінюють глядацькі звички. Усе необхідне обладнання - модем нового стандарту з підтримкою інтернет-технології EuroDOCSIS і тюнер для інтерактивного телебачення компанія надає у користування і гарантує його сервісну підтримку. Комлексну послугу «ТБ+Інтернет» обрали на сьогодні 37% абонентів компанії в Україні.

- Як розвивається інноваційна послуга «ТБ+Інтернет» у Луцьку? Скільки абонентів уже обслуговуєте?

- Послугу «ТБ+Інтернет» уже підключили кілька тисяч абонентів Луцька. Крім найновіших технологій, ВОЛЯ гарантує своїм користувачам високу якість послуг, надійний сервіс і цінову доступність. При цьому хочу акцентувати, що інноваційні технології не лише зручні, а й дешевші в обслуговуванні. Наприклад, застаріла  аналогова технологія істотно дорожча для нас, ніж цифрова, оскільки процеси налаштування, управління і контролю не автоматизовано. Крім того, у спадок від попередників компанія отримала зношену мережу, яку потрібно було модернізувати, аби забезпечити стабільність і безперервність надання послуг. Підвищилися  витрати, пов'язані з ростом курсу іноземної валюти, у якій ми проводимо розрахунки із закордонними партнерами-постачальниками контенту й устаткування. Відтак, нещодавно компанія була змушена здійснити незначне коригування вартості пакетів послуг - усього на 5-6 гривень. При цьому дві третини витрат, пов'язаних з девальвацією гривні, ми компенсували за рахунок власних ресурсів. І навіть у складний нинішній час ми  інвестуємо кошти у розвиток каналів обслуговування, якість і асортимент послуг. Завдяки цьому запускаються нові технології, послуги і навіть телеканали власного виробництва, такі як «ВОЛЯ Cine+», з унікальним розмаїттям світових екшенів, прем'єр і кінокласики.

- А українське кіно на каналах «ВОЛЯ Cine+» побачимо?

- Безумовно. Ми хочемо відкривати глядачам не тільки закордонні фільми, а й роботи українських майстрів кінематографу. І надіємося, що це сприятиме розвитку вітчизняного кіно, оскільки якісного українського контенту дуже мало.  На зйомку або випуск у цьому році хоча б одного фільму чи  телесеріалу в країні коштів не закладено.

- Чи працює зараз ВОЛЯ на сході України і які її послуги там доступні?

- На сході ВОЛЯ має  філії у Краматорську, Донецьку та Алчевську. У Краматорську були проблеми з обслуговуванням абонентів, коли місто контролювалося  представниками так званої ДНР. Зараз  там ситуація нормалізувалася, тож надаємо послуги у повному обсязі. У Донецьку і Алчевську наші можливості як сервіс-провайдера дуже обмежені. Працювати вдається, але не в звичному форматі. У містах є  перебої з електропостачанням, пошкоджено наші оптоволоконні мережі. Через це у Донецьку немає можливості надавати цифрове телебачення, але Інтернет здебільшого доступний . Зараз у містах, підконтрольних ДНР, перебуває невелика кількість наших співробітників - решта працюють віддалено.

- Які  в компанії найближчі плани?

- Як лідер ринку  розваг, ми маємо  унікальні технології, якими поки  що не володіють конкуренти, і унікальний контент. Тож будемо розвивати їх.  У Києві ми  нещодавно запустили новий пакет з максимальним спектром послуг компанії, який з часом стане доступний  мешканцям інших міст. Ціна нового комплексного пакета набагато нижча, ніж замовлення всіх сучасних послуг окремо. Уже скоро користувачі ознайомляться з оновленим Порталом абонента з широким спектром можливостей. До кінця року Інтернет за стандартом EuroDOCSIS отримають Київ, Запоріжжя, Львів і Кіровоград.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися