Фото з www.volynnews.com
Кримінал

На Волині виховательку садочка судять за недогляд, внаслідок якого померла дитина

21 квітня 2015, 09:07
0
0
Сподобалось?
0

Відбулося перше судове засідання у гучній справі про загибель від укусу собаки 4-річного хлопчика з містечка Ківерці – Дениса Демчинського. Дитина померла у реанімації 3 листопада минулого року від сказу, як зафіксували судмедексперти. На протязі трьох тижні ківерцівські медики боролись за жаття дитини проте врятувати хлопчика так і не вдалося.

Справу за статтею 137 частиною 2 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) розглядає Луцький міськрайонний суд.

Про це інформє «Волинь: світ».

Виховательці дитячого садочка «Світанок», що у Ківерцях Раїсі Прокопенко загрожує ув’язнення терміном до чотирьох років. Батьки Дениса впевненні, що саме у дитсадку винні у смерті їхньої дитини. Батько ж у коментарях для журналістів розповів, що про смертельний укус скаженого собаки, який трапився ще декілька місяців тому, знав. Однак батьки хлопчика, обробивши ранку наявними вдома медичними препаратами, значення цьому випадку не надали. Рана від укусу пса швидко загоїлася, а про те, що в подальшому можуть виникнути такі наслідки вони навіть не здогадувались.

Після трагічного випадку у містечку Ківерці проводили спеціальне засідання міськвиконкому, щоб вирішити питання безпритульних собак, які несуть загрозу його мешканцям. Відомо, що дана проблема існує і в інших населених пунктах області, однак, замість того щоб ліквідувати загрозу, волинські чиновники пішли шляхом призначення винних. Звісно, ретельний розгляд справи правоохоронцями мав би посадити на лаву підсудних поряд із звичайним вихователем дитсадка керівника ДНЗ «Світанок», головного лікаря районної лікарні (як мінімум, за відсутність профілактичної роботи), та відповідальних працівників міської виконавчої влади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися