Подробиці убивства лікарки пацієнтом на Київщині
Кримінал

Подробиці убивства лікарки пацієнтом на Київщині

17 червня 2020, 18:58
0
0
Сподобалось?
0

На Київщині убили лікарку Наталію Доду Володарської ЦРЛ.

Їй було 43 роки. Працювала неонатологом, пише Gazeta.ua.

Лікарка загинула на робочому місці від рук буйного пацієнта. А поліція тепер намагається скинути всю провину на медиків, кажуть про халатність і про те, що двері були не належним чином зачинені. Про це розповіла колега вбитої Олена Прокопчук.

«В лікарню привезли буйного агресивного психічно хворого у супроводі поліції. Цього хворого потрібно було доправити до психлікарні. Але поліція чомусь залишила неадеквата на медперсонал і поїхала на «виклик». За цей час у шизофреніка десь взявся ніж і він жорстоко пошматував ним чергового лікаря», – розповіла Олена Прокопчук.

У вбитої Наталії Іванівни залишилися мати, яка працює вчителем у місцевій школі, та молодша сестра.

«Сім'ю власну не встигла створити. Вона була вольова, сильна, цілеспрямована. Власних діток в неї не було, але мала безліч діток, яких повернула до життя в неонатологічній та педіатричній практиці. Вона жила професією. Лікар від Бога, професіонал у галузі медицини, не тільки педіатрії, а й всього, що відноситься до невідкладних станів. Реанімація новонароджених, терапія, педіатрія. Вона була одна з найкращих», – додала колега Тетяна Фіял.

Поліцейські затримали 45-річного нападника. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Запобіжний захід йому обере суд.

«Поліція охороняє в медичних спецпалатах виключно затриманих або тих, кому судом обраний відповідний запобіжних захід. Тому наряд, який супроводжував чоловіка із медиками «швидкої» до лікарні, діяв у межах законодавства», – кажуть у відділі комунікації ГУНП області.

Киянин приїхав на гостини до родичів у Володарку, де почав буянити та поводити себе агресивно. Це сталося 15 червня близько 1.00. Родичі викликали «швидку», а медики – поліцію. У лікарні пацієнта оглянув лікар-фахівець, виявив у нього певні психічні розлади та почав домовлятися про подальше транспортування хворого до спеціальних психіатричних установ. Одна з таких установ погодилася забрати хворого, однак з пакетом документів та результатами аналізів. У зв'язку з чим медики прийняли рішення залишити пацієнта до ранку і помістили його до спецпалати з металевою решіткою, де мають утримуватись затримані особи. Однак тому вдалося вийти з палати, яку належним чином не закрили. Пацієнт проник до кімнати медперсоналу, схопив там ніж і завдав ним удар в шию лікарю-педіатру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися