Солодка кукурудза в домашніх умовах — секрети господині з Рівненщини
Здоров’я

Солодка кукурудза в домашніх умовах — секрети господині з Рівненщини

5 серпня 2016, 11:31
0
2
Сподобалось?
2

Кукурудза містить безліч природних елементів, корисних для людського організму. І, що особливо цікаво, при консервуванні поживні речовини не зникають, а навпаки – зростають у кілька разів.

46-річна Тетяна Мокрійчук зі Здолбунова, що на Рівненщині, вже кілька років поспіль консервує солодку кукурудзу вдома.

– На ринку качани не купую, сама сію на грядці й збираю врожай, – каже пані Тетяна. – По правді, вдало законсервувати змогла не з першого разу, банки видувалися, – зізнається жінка.

Перепробувавши різні рецепти, господиня вже більше п’яти років віддає перевагу двом перевіреним способам консервації кукурудзи.

Спершу зі стиглих качанів вручну відділяє зерна. Каже, це треба робити швидко й обережно, аби не пошкодити. Потім занурює їх на 3-4 хвилини у киплячу воду. Виймає друшляком і декілька хвилин охолоджує водою. Засипає кукурудзу в півлітрові банки й заливає доверху гарячим маринадом.

– Для маринаду на літр води додаю столову ложку солі й три чайні ложечки цукру, – розкриває кулінарні секрети Тетяна Мокрійчук. – Й обов’язково стерилізую баночки 40-50 хвилин і відразу закатую металевими кришками.

Ще один рецепт від Тетяни Мокрійчук. Приготована за ним кукурудза взимку не менш смачна.

– Кип’ячу достиглі качани п’ять хвилин, – розповідає пані Тетяна. – Охолоджую й відділяю ножем зерна. Засипаю в банки й заливаю маринадом. На літр киплячої води додаю по 60 г солі й цукру та щіпку лимонної кислоти. Стерилізувати кукурудзу треба трохи більше години. Потім закрутити кришками й закутати в ковдру.

Жінка каже, що тепер для салатів, супів використовує тільки домашню консервацію. Найбільше сім’ї Мокрійчуків смакує  суп з копченостями й солодкою кукурудзою. Інгредієнти: 1,5 л бульйону (овочевий, курячий), 250 г копченої курки, 50 г бекону, 70 мл білого вина, 2 морквини, 3-4 картоплини, 2/3 баночки кукурудзи, 1 цибулина, петрушка, лавровий лист, сіль, перець – за смаком.

Приготування: бекон порізати кубиками. Покласти в каструлю з товстим дном і трохи обсмажити. Через п’ять хвилин додати порізані моркву і цибулю. Смажити ще 5 хвилин. Налити вино і хвилину випарити. Довільно порізати курку і покласти в каструлю. Туди ж відправити і почищену та порізану картоплю. Налити бульйон, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Додати спеції та кукурудзу і варити ще 5 хвилин. Покласти посічену петрушку.

Катерина ЛОЗИЦЬКА, Рівненська область  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися