Триває запеклий бій за новий термінал донецького аеропорту: «кіборги» відійшли в один зал і втримають кругову оборону
Україна

Триває запеклий бій за новий термінал донецького аеропорту: «кіборги» відійшли в один зал і втримають кругову оборону

15 січня 2015, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

У бою за новий термінал Донецького аеропорту «кіборгів» відтіснили до однієї зали терміналу. Про це повідомив ТСН захисник летовища телефоном з місця бойових дій. Боєць, який тримає оборону у аеропорті, каже, що більш потужні атаки почались з учора, а до штурму бойовики вдались вже зранку. Українські військові тримають оборону і кажуть, що в ці хвилини до них підійшла допомога.

«Все почалося вчора з обіду. Зранку був бій, але з обіду надійшов наказ про припинення вогню. Ворожі танки з'явились зі сторони Донецька і почали нас впритул розстрілювати. Ми запросили допомогу артилерії, нам відповіли - артилерії не буде, бо є умови перемир'я. Танки всю ніч нас добивали, нас і вишку. Зранку почався штурм артилерією і танками. Зараз ми відступили всі в один зал - нас видавили. Стоїмо, тримаємо кругову оборону в одному залі. Тільки що підійшла підмога, забрали поранених та загиблих. Тримаємося, поки можемо триматись», - розповів «кіборг».

Сьогодні в обід керівник так званої «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що протягом півгодини аеропорт буде повністю захоплений.

Тим часом радник президента України Юрій Бірюков, у «Фейсбук» повідомив, що до оборонців аеропорту надійшла допомога і українська артилерія почала «відпрацьовувати» периметр навколо летовища.

За його словами, ніхто не збирається здавати аеропорт, натомість в останні дні були виявлені деякі недоліки в обороні аеропорту і їх виправляють.

Повідомдення про потужні атаки на аеропорт почалися з 13 січня. Тоді все той же Захаченко поставив ультиматум українським військовим: або вони звільняють аеропорт, або його зрівняють із землею. Нині бої ще тривають, підступи до летовища всіяні трупами терористів і російських кадрових військових.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися