Після невдалого штурму аеропорту бронегрупа бойовиків з втратами відійшла на доукомплектування
Україна

Після невдалого штурму аеропорту бронегрупа бойовиків з втратами відійшла на доукомплектування

16 січня 2015, 11:25
0
3
Сподобалось?
3

Не виконавши завдання по штурму позицій українських військ у Донецькому аеропорту, після завдання ударів у відповідь українській артилерії, бронегрупа супротивника, що атакувала, відійшла в район Спартака. В ході атак бронегрупа зазнала втрат в живій силі і техніці (4 одиниці бронетехніки). Нині ця бронегрупа відновлює боєздатність шляхом доукомплектування, за рахунок підкріплення, що прибуло з району Горловки, повідомляє група «Інформаційний спротив».

Про результати вчорашнього бою у «Фейсбуці» також розповів один з українських «кіборгів», якій нині вдома після ротації, але підтримує телефонний зв'язок зі своїми побратимами.

«Дзвонив нашим хлопцям на термінал, уточнював інформацію, бо в інтернеті почали з'являтися панічні розмови.

Розмова проходила під звуки безперервної стрілянини автоматичної зброї, доводилося знову уточнювати інформацію, перепитувати. В нашому тилу від страху очі великі. Там паніки немає. Спокійний голос, упевненість, прохання допомогти з питань вогневої підтримки. Допоміг чим міг. Вийшов на міністра оборони, прояснив ситуацію. Міністр тут же зв'язався з людиною на полі бою і отримав інформацію з перших вуст. Справа пішла значно веселіше, наша артилерія вступила в роботу після деякої затримки.

У захисників терміналу сьогодні важкий день. Артилерія противника до обіду тиснула нашу оборону без перекурів. САУ довбали 152мм снарядами, «Гради» накривали залпами. Танки з боку «Спартака» вели вогонь прямою наводкою. Міномети розстрілювали верхні поверхи нового терміналу крізь діри в міжповерхових перекриттях.

На другому поверсі нового терміналу розгулювали «кадировці», кричали від радості, що прорвалися крізь стіну артилерійського вогню, що прикриває підходи до терміналу. Кричать по радіостанціях, вимогаючи підкріплення. Кричать нашим хлопцям, щоб здавалися, але ми знаємо, що здаватися не можна. «Кадировці» особливо жорстокі.

На підземній автостоянці також сепартисти. Артилерія сепаратистів практично не працює - бояться зачепити своїх. Наша артилерія на висоті - працює практично без зупинки. 

Контратака і тепер ключова позиція на другому поверсі знову наша.

Підсумок на поточний момент: росіянам не вдалося досягти поставленого завдання із захоплення терміналу. Вранці підійшли наші резерви і зайняли позиції. Противник не орієнтується в терміналі, географія через руйнування поступово змінюється і складно розібратися у хитросплетіннях конструкцій під нашим вогнем. Особливо у нічний час», - написав він.

Натомість у так званому «Міноборони ДНР» вже другий день рапотують про захоплення летовища: «Сьогодні можна говорити про контроль над територією Донецького аеропорту і його околицями. У новому терміналі ще залишається близько десятка українських військових, але вони перестали чинити опір».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися