Українські танкісти на два кілометри заглибилися у Донецьк, з аеропорту евакуювали поранених — операція триває
Україна

Українські танкісти на два кілометри заглибилися у Донецьк, з аеропорту евакуювали поранених — операція триває

17 січня 2015, 21:58
0
19
Сподобалось?
19

Сьогодні українська армія проводить загальновійськову операцію по деблокуванню Донецького аеропорту. Вона переросла у локальний наступ на Донецькому напрямку.

Українські десантники за підтримки добровольчих батальйонів прокладали «дорогу життя» до летовища з кількох напрямків. Десять українських танків Т-64 під вогнем ворожих «Градів» проривалися до аеронавігаційної вежі, а звідти - на монастир, де засіли сепаратисти. Маневри панцирників підтримували міномети. Десантників прикривало угруповання з Пісок. В бою застосовувалося все, що тільки є у бійців і що може стріляти, йдеться у сюжеті ТСН.

Артилерія бойовиків почала працювали з боку Макіївки. Снаряди лягали рясно, але не дуже точно.

Напружений бій на підступах до аеропорту тривав дві години, десантники наштовхнулися на потужну фортифікацію з боку бойовиків. Командування відправило на підмогу ще кілька танків та солдатів.
Поранень у бою зазнали 10 українських бійців. Із поля бою під вогнем ворога їх рятували бійці славетної 93-ої бригади. У підсумку завдання було виконано - «дорогу життя» до аеропорту прокладено.

З донецького аеропорту уже евакуювали 20 поранених оборонців та тіла трьох загиблих українських військових. Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомила волонтер Ірина Ричкова.

Також Комбат 5ОБ ДУК ПС «Чорний» повідомив в ефірі «Громадського», що бійці 93-ї бригади на два кілометри заглибились у Донецьк.

Як випливає зі слів журналіста Андрія Цаплієнка, операція все ще триває.

«Бійці повідомляють, що українська артилерія працює майже бездоганно. Потужно і ювелірно», - написав він щойно у «Фейсбук».

Бойовики та російські військові (останні за різними даними сьогодні теж понесли чималі втрати) активно застосовують установки БМ-21 «Град». За даними прес-центру АТО, ракетному обстрілу спершу піддали новий термінал аеропорту.

Крім того, терористи активно обстрілюють позиції українських військ поблизу розташованих біля аеропорту населених пунктів. Протягом дня було обстріляно Опитне, Авдіївку, Піски, Гранітне, Мар'їнку, а з РСЗВ «Град» - Тоненьке.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися