Порошенко дав наказ роззброїти охоронців «Укрнафти», окрім того без зброї залишать усі приватні охоронні структури
Україна

Порошенко дав наказ роззброїти охоронців «Укрнафти», окрім того без зброї залишать усі приватні охоронні структури

23 березня 2015, 15:35
0
0
Сподобалось?
0

Президент Петро Порошенко наказав роззброїти усіх людей в «Укрнафті» і СБУ готова допомогти МВС в їхньому затриманні.

Про це розповів у понеділок на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко на запитання «Української правди».

Він додав, що чекає тільки на відповідний дозвіл.

За його словами, перебувати в «Укрнафті» можуть співробітники охоронної структури «Січ», створеної у Дніпропетровську, які прикриваються назвою одного з добровольчих батальйонів.

«Ми підтверджуємо, що незаконна діяльність осіб зі зброєю була зафіксована МВС і журналістами. Ми підтверджуємо, що жодних законних підстав для діяльності в Україні структури «Січ» немає», – заявив голова СБУ.

«Є жорсткі вказівки президента з приводу того, щоб, по перше, кожна особа, яка перебуває в «Укрнафті» була роззброєна, якщо навіть і були ліцензії (на носіння зброї) вони мають бути скасовані», – додав він.

Наливайченко сказав, що СБУ готова «допомогти міліції в затримання кожної особи і броньованих КРаЗів без номерів, які з'явилися в центрі Києва».

«Ми чекаємо тільки санкції, щоб ні в кого більше не було бажання виявляти свій звірячий оскал у вигляді бандформувань зі зброєю в Києві», – заявив він.

Крім того МВС заявляє про посилення режиму контролю над законними власниками мисливської вогнепальної зброї.

«Вогнепальна зброя в громадських місцях дозволено до носіння тільки для співробітників державних силових структур. Ніяка з охоронних приватних структур за законами України не має право на вогнепальну зброю. Попереджаю охоронні фірми – встановлення факту з'єднання ліцензованих охоронних функцій з використанням зброї приватних осіб, зареєстрованої, як мисливська – буде припинятися як незаконна дія. Такі охоронні фірми і приватні особи будуть покарані – відкликанням ліцензії на охоронну діяльність для фірм; відкликанням дозволу на мисливську зброю та конфіскацією зброї у власника. На вулицях міст не будуть бродити особисті охоронні групи бізнесменів і політиків – з вогнепальною зброєю. Це стосується всіх і квазі-«патріотів» і реальних патріотів, і великих бізнесменів і олігархів. І – персонально – Коломойського, Пінчука, Ахметова, Єремеєва, Суркіса, Григоришина та інших. Даю всім охоронним компаніям 24 години – звільнитися від подвійних-потрійних трактувань…», - зазначив міністр МВС Арсен Аваков.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися