Україна

МЗС РФ відмовився рятувати росіян з полону терористів ДНР і ЛНР

8 липня 2015, 16:33
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство закордонних справ Російської Федерації не допоможе російським громадянам, які потрапили в полон самопроголошених Донецької та Луганської «народних республік». Про це йдеться у відповіді росіянці Людмилі Степановій, яка попросила встановити місцезнаходження російського громадянина, «заступника міністра закордонних справ «ДНР» Бориса Борисова, повідомляє «Високий Замкок».

«Відповідь МЗС РФ адресована Людмилі Степановій, яка надіслала запит у дипломатичне відомство з проханням встановити місцезнаходження російського громадянина Бориса Борисова, а також перевірити його здоров'я. В кінці травня (2015 року – НБН) Борис Борисов, який в минулому займав пост заступника міністра закордонних справ самопроголошеної ДНР, зник у Донецьку», – пише видання.

Уточнюється, що Борис Борисов незабаром був затриманий «міністерством держбезпеки «ДНР». 19 червня пані Степанова отримала відповідь від начальника відділу консульського департаменту Росії Дмитра Баранова. Він зазначив, що консульська взаємодія громадянам Росії на території України здійснюється на базі консульського статуту, Віденської конвенції про консульські відносини, профільних угод з Україною та інших документів. «Жоден з них не регулює консульську діяльність у зоні ведення бойових дій. Внаслідок цього, здійснення консульської допомоги Б. А. Борисову, затриманому на території Донецької області, на поточний момент не є можливим», – підкреслюється у відповіді на запит.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися