Україна

Малюнки у лікарні — для хворих діток

25 лютого 2016, 12:45
0
0
Сподобалось?
0
Яскраві будиночки, дітки на велосипедах, чоловічки, які спускаються з неба на парашутах, тепер милуватимуть око дітей, які борються з різними недугами.
Ініціатором проекту з розмалювання стін лікарняних палат стала стипендіатка Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ольга Філюк. Ідею дівчина виклала в есе, написання та публічний захист якого були необхідними умовами для отримання стипендії. У Фонді таку ініціативу підхопили у рамках програми «Підтримка обдарованої молоді», адже ініціативна молодь – запорука майбутнього країни.
Завдяки роботі Ольги та її друзів Давида, Христини й Вікторії коридор Волинської обласної дитячої консультативної поліклініки наповнився яскравими барвами.
Для студентів створення таких веселих стін у дитячих медичних закладах – процес, що приносить задоволення. Так, Давид Артемук зауважує, що з дитинства, коли лежав у лікарні, пригадує тільки сірі стіни та коридори.
«Я пам’ятаю, коли був у лікарні, то було дуже сіро і сумно від того. Ми віримо, що яскраві малюнки на стінах палат здатні підняти дітям настрій, розвинути їхню уяву та посприяти швидкому одужанню», – зазначив хлопець.
«Весь процес, починаючи від задуму до завершального етапу, забирає близько місяця. Ми малювали і після навчання, і у вихідні дні. На стінах зобразили наше місто Луцьк та дітей, які катаються на велосипедах, стрибають з парашутом. Ескіз розробляли спільно з лікарями та представниками Фонду. Так, дітки, які займаються спортом, символізують здоровий спосіб життя», – розказує Ольга Філюк.
Варто зауважити, що раніше студенти розмалювали одну з палат відділення гнійної хірургії Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Монотонні сірі стіни лікарняної кімнати перетворилися на полотно для казкової історії про Вінні-Пуха та його друзів.
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися