Бджолярів включили до державних професій
Україна

Бджолярів включили до державних професій

22 листопада 2016, 09:52
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство освіти і науки включило до переліку професій загальнодержавного значення спеціальності бджоляр та виноградар.

"Уряд намагається реанімувати галузі, які сам же загубив, - розповідає бізнес- експерт Андрій Степановський. – Включити до переліку державних професій замало. Тут потрібні серйозні реформи по закупівлі сучасних вуликів і засобів відкачування меду. В Україні досі мед викачують уручну. Для світових закупівель це неприпустимо. До того ж, якщо виходити з медом на світові ринки потрібні величезні ферми на кілька тисяч вуликів. Також має бути визначена зарплата для цих категорій. Зараз бджолярі виживають лише за рахунок власних господарств. Їхня зарплата мізерна. "

Щодо виноградництва, то українці втратили значну частину ринку у Криму. Виноградники, які там залишились всі знищені через посуху.

"Вчити виноградарів добре, але треба мати на чому їх вчити. Це багаторічні вкладення на закупівлю саджанців, оренду землі. Ці вкаладення Зауважимо, до переліку професій загальнодержавного значення увійшли: налагоджувальник верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням; бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту та газ; помічник бурильника експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту та газ; моторист бурової установки; машиніст бурової установки; складальник корпусів металевих суден; живописець; монтажник систем вентиляції, кондиціонування повітр,я пневмотранспорту й аспірації; бджоляр; виноградар; верстатник деревообробних верстатів; верстатник широкого профілю; токар; тістороб; фрезерувальник; монтер колії; слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин і тракторів; помічник машиніста тепловоза; помічник машиніста електровоза.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися