У 2017 році Волинь отримає відремонтовані дороги
Україна

У 2017 році Волинь отримає відремонтовані дороги

26 грудня 2016, 11:49
0
0
Сподобалось?
0

Волинська облдержадміністрація вважає розбудову доріг в області одним з пріоритетів на 2017 рік. За рахунок співфінансування з місцевих бюджетів планують здійснити значний обсяг ремонтних робіт на автошляхах місцевого значення. На це планують залучити більше 100 мільйонів гривень.

Місцева влада вирішить, які дороги ремонтувати

До кінця року відповідні органи виконавчої влади краю через систему нарад розглядатимуть пропозиції від районів та міст щодо дорожніх об’єктів, які потребують ремонту прийдешнього року, й формуватимуть програму дій на 2017 рік. Підготовка бази для початку виконання законів України, які набирають сили з 1 січня 2017 року, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик окреслив як найважливіше завдання. Про це стало відомо під час робочої наради.

Так, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зауважує, що формування плану ремонту й утримання доріг на 2017 рік – один з перших етапів впровадження законів України, які регламентують створення дорожнього фонду, використання його коштів, передачу повноважень і фінансування від центральних органів влади на місця з утримання доріг місцевого значення. Проте регуляторні функції, пов’язані з дорогами державного значення, держава лишає за собою. Під час наради розглянули і ситуацію щодо виконання робіт з поточного ремонту автомобільної дороги державного значення Луцьк–Радехів­–Львів. Начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак повідомив, що станом на 14 грудня 2016 року було використано 322,3 млн гривень.

Зважаючи на несприятливі погодні умови, Володимир Гунчик звернувся до служби автомобільних доріг з проханням не завершувати роботи до кінця нинішнього року, якщо вони не будуть виконані якісно.

– Гроші будуть, ми дорогу закінчимо – я в цьому не сумніваюся ні на мить. Лише прошу дорожні служби не поспішати, а виконувати усю роботу якісно! Продовжуйте аудит і слідкуйте за якістю виконаних робіт, – зауважив Володимир Петрович.

Окрім того, під час наради розглянули питання реалізації переліку об’єктів, що фінансуються у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету. Заступник директора департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації Віктор Довгополюк проаналізував виконання ремонту об’єктів місцевого та державного значення в розрізі кожного району.

Так, при формуванні реєстру доріг на 2017 рік варто пам’ятати, що у ньому мають бути зазначені лише найбільш пріоритетні експлуатаційні об’єкти. Повинен бути загальний перелік доріг у рамках одного району.

– Ми вперше пропонуємо дати право визначити пріоритет з ремонту доріг місцевій владі, – підкреслює Володимир Гунчик.

Володимир Петрович запевняє, що місцева влада має найбільше інформації щодо необхідного ремонту тих чи інших дорожніх ділянок та повинна визначити черговість його виконання.

Також керівник виконавчої влади області повідомив, що вперше до завершення поточного року буде сформований реєстр автошляхів, які підлягають ремонту.

– Для нас дуже важливо, щоб ці переліки від районів та міст були узгоджені з депутатами обласної ради, які представляють свої округи на місцях, – зауважує Володимир Гунчик.

Таке прохання зумовлене необхідністю володіння інформацією щодо формування і затвердження реєстру всіма структурами та рівнями влади.

 

Шість мільярдів гривень доходів

Нещодавно члени комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, боротьби зі злочинністю та корупцією заслухали звіт голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, який складався з більш ніж 300 сторінок. Тому акцент зробили на найважливіших моментах. За словами Володимира Петровича, обласна державна адміністрація забезпечує свою роботу з виконання законів України, рішень уряду на основі відповідної структури, а також виконує відповідні функції із забезпечення виконання делегованих повноважень з боку обласної ради.

– За одинадцять місяців 2016 року до загального фонду державного бюджету України залучено майже шість мільярдів гривень доходів, з яких 4,5 мільярда гривень залучено Волинською митницею ДФС та 1,5 мільярда гривень – інші надходження, що більше на 25% у порівнянні з минулим роком, – зазначив Володимир Петрович. – За підсумками січня – листопада 2016 року до загального фонду місцевих бюджетів  області залучено майже 2,3 мільярда гривень податкових зборів, або 103,9% до запланованого. Отриманий фінансовий ресурс на місцевому рівні та підтримка з державної казни дали змогу забезпечити нормальну роботу установ, організацій бюджетної сфери регіону та провести соціально важливі для розвитку області видатки.

Окрім того, обговорили питання ремонту й обслуговування доріг, оптимізації шкіл та закупівлі шкільних автобусів, а також надання житла для ветеранів АТО, Збройних сил України та афганців. Що стосується останнього питання, то очільник ОДА поділився своїми планами щодо використання території військового аеродрому, 51-го та 54-го військового містечка на вулиці Стрілецькій, а це, до речі, близько 12 га землі. Повідомив, що представницька делегація від Міністерства оборони України провела обстеження цієї території. Як наслідок, досягнуто домовленості, що за рахунок коштів держбюджету і співфінансування з міського бюджету, а також бюджету Ківерцівського району військове містечко № 51 і частина військового містечка №54 будуть передислоковані безпосередньо на територію військового летовища. Тож звільниться близько 11 га землі, де планується звести будинок на 300 квартир, десята частина яких буде надана ветеранам. А днями прийшло підтвердження від командувача військово-повітряних сил України пана Дроздова про те, що Міноборони і Генеральний штаб погодили цю пропозицію щодо розміщення на території військового аеродрому цивільного термінала. Робота із цього проекту продовжується. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися