В освіті буде менше звітності
Україна

В освіті буде менше звітності

26 грудня 2016, 14:49
0
0
Сподобалось?
0

Роботу шкіл без звітності запровадять спочатку в Києві, Львівській і Харківській областях. Про це повідомили в Міносвіти. Дебюрократизація розвантажить вчительську та адміністративну роботу. Департаменти освіти тепер не можуть вимагати звіти з проведення виховних, позаурочних, позашкільних заходів. Це не передбачено законодавством. Дублювати на паперовий носій документи, які склали в електронній формі, теж не потрібно. 
"Зараз директор школи практично нічого не вирішує, крім дрібних питань. Все інше йому спускається зверху - навчальні плани, програми, вказівки, навіть, кого запрошувати на перший дзвоник, скільки хвилин кому давати, що святкувати. Навчально-виховний процес змушений виконувати роль "куди пошлють", - каже Віктор Громовий, педагог, заслужений вчитель України.

За його словами, треба змінити законодавчу базу:
"Тут має бути системне бачення, системна зміна. Зараз піраміда управління перевернута і найбільше функцій зосереджено зверху, а мінімум - на рівні навчального закладу. Вона не може бути стійкою. Рано чи пізно все це розвалиться", - додає експерт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися