В «Укроборонпромі» пояснили, чому армія не отримує сучасну техніку
Україна

В «Укроборонпромі» пояснили, чому армія не отримує сучасну техніку

26 січня 2017, 16:53
0
0
Сподобалось?
0

Українська армія не отримує сучасну техніку і держава лише частково закриває потреби військових в зв'язку з відсутністю коштів на нові розробки. Про це повідомили в державному концерні "Укроборонпром".

У дежконцерні зазначили, що на сьогодні можливості "Укроборонпрому" в кілька разів перевищують можливості державного бюджету України.

"Ми виконали державне оборонне замовлення на 100%, тобто віддали армії все, що вона замовляла. Але давайте говорити чесно: наше державне оборонне замовлення в кілька разів менше обсягу коштів, передбачених програмою розвитку оборонно-промислового комплексу України. Говорячи простою мовою, держава здатна закривати тільки мінімальні потреби, без інвестицій у виробництво, без інвестицій в технології", – зазначили в "Укроборонпромі".

Крім того наголошується, що для розвитку української "оборонки" Україна повинна інвестувати в розвиток технологій.

"Інвестиції, спільні підприємства, трансферт технологій, наукові розробки – це ті інструменти, які підтримують конкурентоспроможність нашої "оборонки". Це спосіб привернути технології, принести в країну гроші, створити робочі місця, масштабувати промислову базу і експертизу наших працівників. Кожен проданий на експорт танк – це кілька танків для нашої армії за рахунок платників податків інших країн. Цю просту аксіому повинні запам'ятати всі. Експорт дозволяє нам масштабувати виробництво, вкладати в нові верстати, навчати людей", – додали в "Укроборонпромі".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися