Раритетні документи ОУН-УПА передали до музею для реставрації
Україна

Раритетні документи ОУН-УПА передали до музею для реставрації

16 березня 2017, 16:36
0
0
Сподобалось?
0

СБУ передала раритетні документи ОУН Національному музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" для реставрації, оцінки та зберігання у Центрі досліджень визвольного руху України. Про це повідомляють у СБУ.

Схованку із цим архівом оперативники СБУ знайшли у лютому цього року на Тернопільщині випадково, перевіряючи інформацію про незаконне зберігання зброї. Фахівці припускають, що у схроні у підвалі закинутої будівлі зберігалися документи Теребовлянського районного проводу ОУН, який діяв на території області у 40-х роках ХХ ст.

"Реставрація знахідок може тривати від кількох місяців до кількох років", – каже генеральний директор музею Руслан Забілий.

Історик розповів, що завдяки використанню сучасних технологій вдавалося відновити до 40% документів, віднайдених у значно гіршому стані.

Після відновлення переданого архіву він буде у відкритому доступі в музеї. Дослідники зможуть працювати із цифровими копіями документів.

Галузевий державний архів СБУ бере участь у масштабному проекті зі створення електронного архіву документів про історію боротьби України за незалежність, який сьогодні уже нараховує понад 23,5 тис. копій унікальних матеріалів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися