Українським освітянам планують суттєво підняти зарплату
Україна

Українським освітянам планують суттєво підняти зарплату

28 липня 2019, 14:19
0
0
Сподобалось?
0

З січня 2020 року українські освітяни отримають підвищення зарплати від 20 до 70%. Особливий акцент буде на молодих педагогах, які ще не мають свого стажу. Тарифна сітка стосуватиметься як навчальних закладів, так і дошкільних.

Так молодий вихователь дитсадка, крім окладу, може отримати надбавку за престижність. Її платить місцева влада, вона коливається від 5 до 30%. Як правило, в більшості це 10% за престиж. Зараз цей вихователь отримує в місяць мінімальну зарплату 4173 гривні. У 2020 році дошкільник без урахування надбавки за престижність отримуватиме оклад 6369 гривень. Якщо додаємо оздоровлення і винагороду за річну роботу, то середня зарплата складатиме 7427 гривень.

Досвідчений вихователь з надбавками за стаж та престиж отримує за місяць 6509 гривень. Наступного року такий вихователь отримуватиме 9100 гривень.

Окрім того всі, без винятку, вихователі матимуть відпустку 56 календарних днів.

У школах зарплата молодих вчителів зросте з 5410 до 7643 гривень. Досвідчені педагоги зараз в середньому отримують 8182 гривні з урахуванням різноманітних надбавок. Очікується, що їхній заробіток зросте на 28 відсотків і становитиме 10500 гривень.

Є хороші новини і для працівників профтехосвіти. Молодий майстер з виробничого навчання отримує одну з найменших зарплат – 4540 гривень, в цю суму вже входять 10% надбавки за престиж і ще стільки ж за завідування майстернею. За новим підходом наступного року цей працівник отримає 7700 гривень. Досвідчений майстер зі стажем 21 рік, який завідує майстернею, отримує 6974 гривні на місяць. Заробіток таких спеціалістів зросте до 9800 гривень.

Також у Міністерстві освіти не забули й про позашкільну освіту та науковців і викладачів вищих навчальних закладів. Так нині керівник позашкільного гуртка отримує мінімальну зарплату, а з наступного року буде одержувати 5781 гривню. В освітян з вищої освіти та науки зарплати зростуть в межах 10–60 відсотків.

Загалом поетапне зростання зарплати для працівників науки й освіти закладене аж до 2023 року. Їхні заробітки вирішили прив’язати не до тарифної сітки, а до прожиткового мінімуму. Закон «Про освіту» в прикінцевих положеннях каже, що 2023 року найменший посадовий оклад педпрацівника має складати 4 прожиткові мінімуми.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися