«Вставляли в уретру дріт від шампанського та підпалювали», - ексбранець про пекельні тортури у «ДНР»
Україна

«Вставляли в уретру дріт від шампанського та підпалювали», - ексбранець про пекельні тортури у «ДНР»

9 лютого 2020, 20:04
0
0
Сподобалось?
0

Історія арешту й ув'язнення Савіна тягне на справжній шпигунський роман: у 2015 році він стає "чиновником" у незаконній ДНР, лише для того, щоб створити батальйон "Макіївка" і розвалити квазіреспубліку зсередини. Із полону Василь Савін зумів передати два звернення президентам Порошенку і Зеленському, але сам не вірив, що бойовики його відпустять. 

Звільнений із полону "ДНР" українець Василь Савін розповів у інтерв'ю "Апострофу" про пекельні тортури, які йому довелося пережити на допитах у терористів.

Його план провалився, бо його зрадила людина, якій він довіряв. Також, за його словами, він недооцінив російські спецслужби. Не думав, що доведеться зіткнутися з ростовським управлінням ФСБ.

- Мене видали, сказали Захарченку. Коли він усвідомив, що робилося у нього під носом, то одразу скасував наказ про створення додаткових збройних формувань при районних адміністраціях. Захар доручив заарештувати мене своєму помічникові Завдовєєву. Увірвалися до мене, глузливо вигукуючи: "Слава Україні!" Я все одразу зрозумів і спокійно відповів: "Героям слава"! Потім забрали мене в підвал. І в чому особливий цинізм: Путін тоді по телевізору виступав, мовляв, назвіть хоч одну адресу таємної в'язниці МДБ ДНР. В обличчя плюнув би, якби була можливість, - розповідає Савін

З нього два місяці поспіль вибивали потрібні зізнання, він нікого не здав.

- Хапали моїх друзів – просто за те, що вони мене знають – мою колишню дружину, сина, проводили обшуки, вилучали обладнання. Але я був відносно відомою людиною, мене не можна було відкрито калічити: виривати зуби плоскогубцями, відрізати вуха, відрубувати пальці, виколювати очі. Таких осіб катують інакше. Звісно ж, струмом, це зрозуміло. Є і такий метод: вставляють в уретру дріт від шампанського, з одного кінця підпалюють – алюміній швидко проводить тепло, а слідів ніяких не залишається", – розповів колишній бранець.

- З огляду на те, що я товстий, мені 16 діб нічого не давали їсти. Але сім діб в абсолютній темряві – це не для людей зі слабкими нервами. Двічі мене виводили на розстріл, один раз мене закопували живцем. Поклали в труну в наручниках і забили кришку. Але мені було смішно, адже я знав, що в наручниках не закопають, за наручники вони ж розписалися, за них відповідати доведеться", – зазначає він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися