Україна своїх не кидає?: екіпаж літака з Китаю в шоці від «теплої» зустрічі земляків
Україна

Україна своїх не кидає?: екіпаж літака з Китаю в шоці від «теплої» зустрічі земляків

20 лютого 2020, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

Журналіст Олександр Махов розповів, що протести українців, спричинені евакуацією українських громадян із Китаю, шокували екіпаж літака, на якому їх доставили з Уханя в Харків.

Про це він написав у Фейсбуку.

"Тут весь екіпаж рятувальної місії в шоці через протести. Бортпровідники, пілоти та медики - всі добровольці, які полетіли забирати своїх. Бо Україна своїх не кидає.

Позорище. Всі в нормі, до слова". - зазначив журналіст у дописі.

Нагадаємо, у селищі Нові Санжари на Полтавщині, де планують поселити евакуйованих з Китаю українців, почалися зіткнення поліції і місцевих жителів.

Прокоментував протести і президент України Володимир Зеленський. За його словами бактеріологічної небезпеки немає, але є інша небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми – українці, кожен з нас, включно з тими, хто опинився в Ухані під час епідемії.

"Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома.

На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони – майже як діти", - зазначив президент.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися