Валерій Залужний залишив посаду Головнокомандувача ЗСУ
Україна

Валерій Залужний залишив посаду Головнокомандувача ЗСУ

9 лютого, 09:30
0
0
Сподобалось?
0

Президент Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний одночасно повідомили про спільну зустріч і заявили, що обговорювали зміни в керівництві ЗСУ.

Про це повідомив Залужний і Зеленський у Facebook, – пише Українська правда.

«Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних сил України», – йдеться в повідомленні.

Зеленський також заявив, що зараз настав час «для такого оновлення».

Також повідомляється, що він запропонував Залужному й надалі «бути в команді».

Білий дім відреагував на відставку Залужного

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував рішення Володимира Зеленського змінити головнокомандувача Збройних Сил України.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на брифінг Кірбі 8 лютого.

Представник Білого дому наголосив, що Зеленський – головнокомандувач своїх Збройних Сил, і «він може вирішувати, хто буде у військовому керівництві».

«У цьому й полягає цивільний контроль. Ми про це знаємо. І ми будемо працювати з будь-ким, хто очолюватиме українське військо. Ми продовжимо співпрацю з нашими українськими колегами», – додав Кірбі.

Він також відкинув твердження, що заміна головнокомандувача ЗСУ свідчить про «нестабільність» ситуації в Україні, але не зміг підтвердити, що це кадрове питання попередньо обговорювалось між Києвом і Вашингтоном «на високому рівні».

Раніше американське видання The Washington Post з посиланням на двох поінформованих співрозмовників написало, що уряд України поінформував Білий дім про рішення Володимира Зеленського звільнити генерала Валерія Залужного.

"Найголовніше, щоб не змінилася мета"

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк прокоментувала відставку Валерія Залужного.

"В будь-якому випадку, заміна командира - це заміна певних напрямків, певних ресурсів, певних розумінь. Але найголовніше, щоб не змінилася мета. Я впевнена, що мета в нас незмінна - наша перемога, і ми обов'язково до неї дійдем", - сказала вона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися