Цирк на кордоні — Валерій Болотов через пункт пропуску з проблемами, але повернувся в Україну
Україна

Цирк на кордоні — Валерій Болотов через пункт пропуску з проблемами, але повернувся в Україну

17 травня 2014, 10:32
1
0
Сподобалось?
0

Лідер терористичної організації «Луганська народна республіка» Валерій Болотов, який на початку цього тижня за своїм паспортом спокійно перетнув кордон і виїхав до Москви, сьогодні повернувся в Україну і зміг втекти від українських правоохоронців.

За даними Держприкордонслужби, сьогодні вранці в пункт пропуску «Довжанський», що на Луганщині, прибув автомобіль «BMW» з трьома чоловіками. Вони прямували в Україну. Один з них Валерій Болотов.

«Його відразу взяли під охорону та помістили в окреме приміщення. По даному факту прикордонники повідомили всі взаємодіючі органи.

Розуміючи, що у зв'язку з даною ситуацією можливий напад на пункт пропуску особовий склад було піднято по команді «До бою». Прикордонники вивели з пункту пропуску всіх пасажирів, припинили всі процедури оформлення, про що поінформували російську сторону, та зайняли оборону.

Близько 7 години до пункту пропуску з території України прибуло 200 озброєних осіб з груповою зброєю. Вони розмістилися навколо пункту пропуску та почали вимагати звільнення Болотова.

З метою затягування часу для прибуття вертольотів, які мали забрати затриманого, прикордонники почали вести перемовини з озброєними чоловіками про недопущення кровопролиття та здійснення неправомірних дій. Однак о 7.50 ними була спровокована ситуація та розпочалася стрільба. Нападники пішли на штурм пункту пропуску, застосовуючи при цьому все наявне озброєння та гранати. Під час бою нападники змогли відбити громадянина Болотова», - так подає картину подій прес-служба Державної прикордонної служби України.

Проте військовий аналітик Дмитро Тимчук піддав цю інформацію сумніву.

«За нашими даними, відразу після затримання Болотова до пункту пропуску «Довжанський» штабом АТО були послані два вертольоти з метою забезпечити вивезення затриманого «губернатора». Проте до їх прибуття затриманого терористи вивезли на джипі чорного кольору.

В той же час, на даний момент не вдається виявити ніяких свідчень, що підтверджують факт «запеклого бою» біля пункту пропуску «Довжанський», нібито в результаті якого був звільнений Болотов. Свідчень про присутність біля пункту пропуску великої кількості бойовиків Болотова також немає», - написав Дмитро Тимчук у Фейсбук.

Група «Інформаційний спротив » взялася за власне розслідування інциденту і просить правоохоронців підключитися. Також, на Думку Дмитра Тимчука, керівництву українських силовиків слід розглянути питання посилення підрозділів прикордонників бійцями інших служб.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Миша
    Миша

    Цирк в Україні : бандерівська хунта так докерувалася шо неуправляє суспільством. Аваківсько-Турчинівське обеднання (АТО) неспрацьовує а тільки проливае кров людську. Це щераз підкреслює що галицько-дніпропетровська хунта з грекокатоликів і сектантів не несе нічого доброго Українському народу.

    17 травня 2014, 15:48
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися