Змінились правила виїзду дітей за кордон: які довіреності не дійсні
Україна

Змінились правила виїзду дітей за кордон: які довіреності не дійсні

13 червня 2023, 16:02
0
-1
Сподобалось?
-1

Нотаріально завірені довіреності на білому папері на виїзд дитини за кордон у супроводі третіх осіб, видані після 23 травня, втрачають свою дійсність.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України з посиланням на відповідну постанову уряду, ухвалену 9 травня. Документ набув чинності з 23 травня, пише Суспільне.

«Довіреності, отримані до 23 травня, будуть перевірятися прикордонниками шляхом отримання довідки про підтвердження або спростування посвідчення нотаріусом такої довіреності, що в свою чергу передбачає відмову в перетинанні державного кордону до моменту отримання підтвердження від нотаріуса», - йдеться у повідомленні.

Загалом, документ, ухвалений урядом передбачає перелік особливостей (заборон), згідно з яким в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування вчиняються нотаріальні дії.

Найбільш актуальною стосовно питання перетинання державного кордону є норма, що передбачає перевірку дійсності довіреностей, які були викладені без використання спеціальних бланків нотаріальних документів на білих аркушах паперу та посвідчені нотаріусом відповідно до законодавства, пояснили у ДПСУ.

«Тож якщо ви, для прикладу, маєте подібну довіреність і плануєте відправити свою дитину за кордон на відпочинок та оздоровлення у супроводі третіх осіб — врахуйте, що вказані бланки, які видані після 23 травня є недійсними», — йдеться у повідомленні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися