Росія оснащує бойовиків на Донбасі броньованими КамАЗами
Україна

Росія оснащує бойовиків на Донбасі броньованими КамАЗами

12 червня 2014, 11:48
0
0
Сподобалось?
0

Вночі 9 червня група терористів зробила спробу штурму військової частини в Артемівську. До частини бойовики під'їхали на двох легкових автомобілях і КамАЗ. В результаті бою вантажівку вдалося захопити. При огляді в кузові автомобіля був знайдений один 12,7-мм кулемет «Корд», три автоматичних 30-мм гранатомета АГС-17 з боєкомплектами і прапор Російської Федерації.

Лобове скло захопленого автомобіля - броньоване, згори кабіни є спеціальний отвір, який можна використати для установки кулемета. За словами українських військовослужбовців, під час бою КамАЗ вдалося зупинити тільки після влучання зі стрілецької зброї калібру 7,62 (калібр 5,45 не «пройшов») у двигун і по колесах.

В Україні моделі автомобілів такого класу не випускають. А ось на офіційному сайті Міноборони Російській Федерації 10 червня 2014 в 10.15 розміщено повідомлення: «Більше 500 водіїв російської військової бази Вірменії навчаться управляти новими автомобілями «Мустанг»,  підготовлене прес-службою Південного військового округу ВС Росії».

Фото КамАЗів з сайту МО РФ і знищеного українськими військовими в Артемівську авто бойовиків - майже ідентичні. До речі, штаб Південного В дислокується в Ростові-на-Дону - місті, поблизу якого, за повідомленнями вітчизняних спецслужб, готуються терористи для операцій на території України, про що повідомляє прес-служба Міноборони України.

До речі, такий же КамАЗ, з круглим люком для кулемета над кабіною, українські силовики розстріляли з повітря у Донецьку.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися