Проросійська секта відкрито діяла в Україні
Кримінал

Проросійська секта відкрито діяла в Україні

16 грудня 2023, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Послідовники «Білого братства» – знову з Донбасу

Реклама громадських організацій «АллатРА» та «Благотворче суспільство» заполонили бігборди українських міст за недивним збігом обставин ще з 2014 року. Незрозумілі назви й не менш незрозумілі ідеї цих організацій, виявляється, добре «заходять» в душі українців. Та коли копнути глибше, то за красивими обгортками «про порятунок світу» явно стирчать вуха російських спецслужб.

З костоправів – в універсального святого

Те, як російські спецслужби використовують релігійні почуття українців для своїх імперських цілей, найкраще демонструє приклад УПЦ. Як тільки Україна стала незалежною, головною тезою промосковських батюшок стала мантра про «единство трех народов». Допомагати втовкмачувати в голови цю ідею росія кинула їм на допомогу ще й секти під красивими назвами. Так у 2010 році з приходом до влади Януковича виникла «АллатРА», яка на всю потужність розвинулась саме в 2014-му, коли рф почала гібридну війну в Україні. Звісно, не випадково. Як і те, що її організаторами стали мешканці з Донбасу, а саме з Макіївки. Вигадувати щось нове полінувалися, отож зроблено все було за лекалами сумнозвісної секти «Біле братство», що діяла у буремних 90-х. Почалося з нікому невідомої мешканки Макіївки Анастасії Нових, яка писала духовну літературу, а видавало її ТОВ «АллатРА». Її книги – гримуча суміш містики, езотерики, фентезі, християнства, альтернативної медицини, окультизму, уфології і ще казна-чого! Чим більше всього незрозумілого – тим простіше запудрити мізки людям. У 90-х месією була Марія Деві Христос, вона ж комсомольська активістка і журналістка з Донецька Марина Цвигун, а хрещеним батьком секти «Біле братсво» став спеціаліст в області психічного впливу на людину Юрій Кривоногов. Тепер же роль месії відвели чоловікові, а саме костоправу Ігорю Данілову, який називає себе втіленням Христа, архангелів, Будди і ще доброго десятка святих і пророків з усіх релігій. Такий собі універсальний святий! До речі, костоправ з Макіївки успішно перебрався до Києва і практикував у стінах Києво-Печерської лаври в заснованій ним клініці (зараз виїхав за кордон). Не виключено, що допомогу в організації нової донецької секти надавала сама Марина Цвигун, вона ж Вікторія ПреобРАженская (помітили РА в псевдонімі?), яка живе й благоденствує у Москві. У 2014 вона приїздила в Донецьк на запрошення тодішнього глави ДНР Олександра Захарченка надавати «помощь молодой республике».

Світ врятують... лесбійські оргії, оральні пестощі і путін

 Грошенят засновники нової секти мали вдосталь, бо спромоглися на свої телеканал, радіо, видавництво, YouTube-канали. Окрім окультних і псевдонаукових теорій, цей «міжнародний рух за вдосконалення суспільства» просував ідеї об’єднання світу, що розпочнеться зі слов’янських народів. Хто стане головним «об’єднуючим началом»? Здогадатися неважко. Так, лідер рф, тобто путін. Недарма в одній з книг «АллатРа» біографія її головного героя ідентична біографії путіна. А от вбивства у Бучі та катування українців росіянами члени «АллатРА» коментували як «ми вбиваємо один одного».

І яка ж секта без сексу? Зокрема в «АллатРІ» є спеціальний орден, куди входять жінки, які виробляють специфічну енергію, що має врятувати світ. І така «енергія» виробляється під час лесбійських оргій або оральних пестощів. Влаштовували аллатрійці у прямому ефірі навіть телеміст з інопланетянами! Та чіпляють сектанти душі людей простими популістськими речами – розповідають про безкоштовне житло, щонайменше 60 квадратних метрів, про безкоштовну комуналку і т. д. Прикро, але в її тенета потрапляють в основному молоді люди і, як не дивно, навіть у західноукраїнських областях. Секта донедавна мала свої філії майже в кожній області, а до її діяльності причетні були деякі люди з влади. Росія, аби відвести підозри від себе, нещодавно визнала діяльність «АллатРИ» на території рф небажаною, мовляв, секта дискредитує російські збройні сили закликами на кшталт «ні війні». Але це тільки фінт фсб, аби замести сліди й відвести підозри від організації. Щоб менше впадала в око назва «АллатРА», почали більше використовувати «Благотворче суспільство», що є фактично її структурним підрозділом.

Як проросійській секті вдавалося стільки часу не потрапляти в поле зору українських правоохоронців? Питання цікаве. Її діяльність, кажуть, курували деякі працівники спецслужб, які зрадили Україну. У різні часи з цією сектою пов’язували відомих українців – зокрема, віцепрем’єра Ірину Верещук, ексголову СБУ Івана Баканова, голову кримського СБУ Олега Кулініча, колишнього заступника керівника ЦСО відділу «А» СБУ Михайла Кухаренка, мера Черкас Анатолія Бондаренка, Надію Савченко. До речі, підлеглі Івана Кулініча, обвинуваченого в державній зраді, стверджують, що їхній шеф завжди вітався «долгіє лєта», а замість «алло» казав «мір тєбє». А одна з активних діячок «АллатРи» Христина Берестецька була арештована за збір та передачу росіянам інформації про розташування ЗСУ та об’єктів критичної інфраструктури Києва. Перебуваючи в одній із європейських країн, керівники проросійської секти дистанційно продовжували керувати своєю злочинною організацією в Україні. Першого листопада СБУ врешті провела обшуки в офісах секти майже у всіх областях, в тому числі і Волинській. Експертиза підтвердила факти підривної діяльності цієї організації на користь країни-агресора. Зараз її керівництву та учасникам готуються підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися