Де служать обмежено придатні
Україна

Де служать обмежено придатні

17 травня 2023, 12:55
0
1
Сподобалось?
1

Якщо особу визнали обмежено придатною, вона може служити в армії під час воєнного стану. Саме під час проходження військово-лікарської комісії, залежно від стану здоров’я, військової спеціальності, займаної посади та віку військовозобов’язаного визначається, які види служби та воєнні роботи протипоказані людині з обмеженою придатністю.

Про це пише ТСН.

Обмежена придатність означає, що особа не може служити в мирний період, проте це не дає відстрочення у разі воєнного стану. Служба обмежено придатних не може проходити в бойових частинах.

Тобто обмежено придатні особи у воєнний час підлягають мобілізації, хоча їх і не відправляють безпосередньо на лінію бойових зіткнень.

Згідно з наказом Міністерства оборони України №402, обмежено придатні громадяни України не можуть служити у:

високомобільних десантних військах,

плавскладах,

морській піхоті,

спецспорудах.

Громадяни зі статусом «обмежено придатний» можуть залучатися до служби в частинах, підрозділах забезпечення, у військових комісаріатах ТЦК, в установах, організаціях, навчальних закладах.

Відповідно до пункту Г 20.3 розділу II (Медичний огляд), зазначені особи можуть бути переоглянуті госпітальними (гарнізонними) ВЛК з метою медичної та соціальної реабілітації. Але процедура проводиться не раніше, ніж через 3 роки після ухвалення постанови про обмежену придатність до військової служби.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися