Бойовики прийшли в Україну з мінометами і після обстрілу українських силовиків вільно вийшли в РФ
Україна

Бойовики прийшли в Україну з мінометами і після обстрілу українських силовиків вільно вийшли в РФ

12 липня 2014, 08:43
0
0
Сподобалось?
0

Російська Федерація продовжує провокації на кордоні з Україною. Речник АТО Владислав Селезньов у своїй сторінці на Фейсбук оприлюднив факти, які вчергове підтверджують взаємодію терористів з сусідньою державою та дають підстави підозрювати російських військових.

«Щодо підтвердження факту підтримки дій бойовиків на території України з боку РФ.

Минулої ночі бойовики мінометним розрахунком у складі 13 мінометів, в тому числі дванадцяти 120-мм і одного 82-мм мінометів відкрили вогонь по позиціями сил АТО в районі населеного пункту Червоний Жовтень.

Після масованого вогню бойовики спішно покинули свої позиції. Для зачистки території висунулася пошуково-рейдова група українських військовослужбовців.

Зазначена група на місці позицій бойовиків виявила кинуті міномети російського виробництва. Там же знайдена велика кількість залишків сухих пайків російського виробництва, чохол на шолом старого зразка ЗС РФ з маркуванням приналежності до військової частини 17 омсбр.

Згодом було встановлено, що міномети були завезені в Україну з території Російської Федерації.

Після перетину державного кордону з Україною, артилерійські підрозділи з території РФ, пересувалися автомобільним транспортом, піднялися 1200-1500 м по лісопосадці та пшеничному полю на північ від кордону, розгорнули дві мінометні батареї, та в період з 01.45 по 02.05 11.07.2014 року здійснили обстріл розташування підрозділів ЗС України.

В результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув і п'ятьох було поранено.

Командування антитерористичної операції має достатні докази, відео, фото матеріали слідів перетину державного кордону Держави та застосування зброї проти військовослужбовців Збройних Сил України», - написав Владислав Селезньов.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися